Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UPDATE: DNA face anchetă la APIA Dâmboviţa din 2013! Este vizat şi tatăl directoarei Gârleanu

UPDATE: DNA face anchetă la APIA Dâmboviţa din 2013! Este vizat şi tatăl directoarei Gârleanu 

APIA adresa DNA

Potrivit informaţiilor incomod-media.ro, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au început să verifice dosare la APIA Dâmboviţa de anul trecut. Sursele noastre spun că APIAS Dâmboviţa a avut termen până pe 23. 08.2013 să transmită către DNA Ploieşti copii certificate pentru conformitate cu originalul, dar şi în format electronic, pentru trei beneficiari de subvenţii: Stelea Camelia – pentru terenuri situate în comuna Moţăeni, Matei Florin Andrei – se pare fiul şefului Centrului Local APIA Târgovişte şi SC ALMADIM PROD SRL Bilciureşti – se pare firma la care acţionar majoritar este chiar tatăl directoarei Alexandrina Gârleanu.

La solicitarea mass-media, conducerea APIA Dâmboviţa s-a eschivat cu răspunsul.

„Organele de cercetare penală ne-au solicitat date despre beneficiari în diverse perioade. Vă rugăm să faceţi precizarea pentru ce interval de timp doriţi să vă aducem la cunoştinţă numărul solicitărilor primite de la Poliţie, Parchet sau DNA”.

Cât priveşte adeverinţa depusă la APIA aferent cererii pentru anul 2010 de către Stelea Camelia, cel mai probabil aceasta poartă un număr de înregistrare fictiv la Primăria Moţăieni.

„În registrul de intrare-ieşire a corespondenţei Primăriei Moţăieni nu există numărul 172în luna mai, anul 2010. Corespondenţa aferentă lunii mai începe de la numărul 1730/03.05.2010 şi se termină la nr. 2099/31.05.2010″, după cum ne-a informat Primăria Moţăieni.

CITEŞTE ŞI: „Procurorii DNA fac efectuează percheziţii la APIA pentru infracţiuni de corupţie”

Pe surse, am aflat că au existat şi în Dâmboviţa persoane care au vrut să păcălească statul şi să primească subvenţii, folosindu-se de acte false, care să ateste că deţin anumite ferme de creşterea păsărilor. Se pare că pe ultima sută de metri cineva i-a sfătuit să renunţe.

După cum ne-au declarat fermierii cu care am stat de vorbă, şi în judeţul Dâmboviţa există persoane care încasează subvenţii pentru mii de hectare de păşune în munte, concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului, fără a deţine animale. Mai mult chiar, aceştia au subconcesionat păşunile către adevăraţii crescători de animale, care n-au avut acces la fonduri.

CITEŞTE ŞI: „Afacere – Şmecherii cu păşunile, crescătorii de animale cu procesele”

 

Adaugă un Comentariu

*