Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » UPDATE: Fonduri publice fraudate în Prahova. Prejudiciul este estimat la 6,5 milioane de lei

UPDATE: Fonduri publice fraudate în Prahova. Prejudiciul este estimat la 6,5 milioane de lei 

perchezitii prahova 1

Evaziune fiscală, spălare a banilor și abuz în serviciu! Acesta este obiectul dosarului penal în care s-au efectuat astăzi 28 de percheziţii în municipiul Câmpina şi comunele Floreşti şi Filipeştii de Pădure, din judeţul Prahova, precum şi o descindere în oraşul Zărneşti, din judeţul Braşov. Polițiștii au ridicat documente de evidență contabilă, documente bancare, unități de calcul și medii de stocare, precum și sume de bani. Au fost puse în executare 20 de mandate de aducere în vederea audierii.

Potrivit IPJ Prahova, suspecţii ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil. De asemenea, una din persoanele bănuite ar fi acordat în 207 cazuri plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a fi întocmit documentația aferentă și, prin contracte întocmite abuziv, a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla.

Tototdată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc.

Prejudiciul creat prin săvârșirea acestor infracțiuni este evaluat la aproximativ 6.500.000 de lei. De asemenea, sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*