Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UPDATE: În Dâmboviţa, traficul de migranţi era în floare încă din 2012!

UPDATE: În Dâmboviţa, traficul de migranţi era în floare încă din 2012! 

perchezitii diicot

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Dâmboviţa au efectuat, astăzi – 6 octombrie, patru percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, în perioada 2012-2013, cei în cauză ar fi falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte), emise pe numele unor persoane din Orientul Mijlociu. Ulterior, în perioada 2013-2014, acestea ar fi fost folosite pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către ţări vest-europene, în special Franţa şi Belgia.

CITEŞTE ŞI: Surse! Trei angajaţi de la Evidenţa Persoanelor Dâmboviţa, audiaţi de procurorii DIICOT

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 700 de elemente de siguranţă pentru cărţi de identitate, mai multe documente şi înscrisuri, 6 hard disk-uri şi două unităţi de calculator, carduri de memorie şi cartele SIM, fotografii ale unor cetăţeni de origine arabă şi 7 folii securizate folosite la tipărirea cărţilor de identitate.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Dâmboviţa, pentru audieri.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi jandarmi din Dâmboviţa. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Adaugă un Comentariu

*