Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UPDATE: Poliţia confirmă sinuciderea din cauza jocului morţii, în cazul elevului din Cazaci

UPDATE: Poliţia confirmă sinuciderea din cauza jocului morţii, în cazul elevului din Cazaci 

alexandru georgian 1

Poliţiştii dâmboviţeni confirmă că Alexandru Georgian, elevul de clasa a IV-a din Cazaci, care s-a spânzurat ieri în podul casei, obişnuia să acceseze internetul şi povestea adesea despre un joc virtual. Potrivit apropiaţilor, copilul reuşise să îndeplinească toate cele 50 de sarcini, iar ieri şi-a luat viaţa ca să câştige, jocul fiind astfel construit. De la început, participanţii sunt avertizaţi că vor intra pe un drum fără întoarcere, iar dacă vreunul se răzgândeşte este ameninţat se pare că familia sa va avea de suferit.

CITEŞTE ŞI: Jocul „Balena Albastră” a omorât un băiat de 11 ani din Cazaci!

Alexandru Georgian a plecat de la şcoală în pauza de la ora 11:00, după ce anterior ar fi încercat să se învoiască, spunând că-l doare burta. Telefonul prin intermediul căruia a descoperit „Balena Albastră” l-ar fi primit cadou de la un cetăţean, după ce multă vreme şi-a exprimat dorinţa de a avea şi el un smartphone, iar părinţii nu-şi permiteau să i-l cumpere. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Pentru prevenirea tragediilor de acest fel, poliţiştii dâmboviţeni recomandă:

– Atenție la site-urile sau jocurile pe care le accesați pe internet! Există situații în care jocurile sau alte modalități de divertisment din mediul virtual au făcut victime.

– În cazul în care vă simțiți timoraţi sau ameninţaţi de „prietenii” din mediul online, căutați sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi. Nu ascundeți aceste trăiri!

– Aveţi mereu în atenţie persoanele cu care interacţionaţi pe reţelele de socializare sau pe alte forme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)!

– De asemenea, dacă în jurul dumneavoastră observaţi persoane care şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, anunţaţi autorităţile.

Autorul „Balenei Albastre”, un tânăr de 21 de ani din Rusia, a declarat, într-un interviu pentru o publicaţie moscovită, că victimele sale „au murit fericite, pentru că le-am oferit ceea ce nu aveau în viaţa de zi cu zi: căldură, înţelegere, o conexiune”. Filip Budeikin a fost pus sub acuzare pentru că a constrâns cel puţin 15 adolescenţi să se sinucidă. Întrebat cum i-a venit ideea să creeze aceste grupuri ale morţii, Budeikin a răspuns: „Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni. În 2014, a fost interzis. Ulterior, am gândit proiectul, conceptul, în diferite faze şi niveluri”.

Adaugă un Comentariu

*