Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UPDATE: Poliţia Locală Târgovişte amendează proprietarii de câini… la sesizarea vecinilor!

UPDATE: Poliţia Locală Târgovişte amendează proprietarii de câini… la sesizarea vecinilor! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.cyberculture.ro)

Târgovişte, oraşul care a dovedit întregii ţări, în 2013, în cadrul emisiunii „Românii au talent” de la Pro TV, că între om şi câine există o comuniune specială, bifează acum la… polul opus. Îi amendează pe cei care îngrijesc, în curtea sau în locuinţa proprie, mai mulţi câini! Şi au trecut deja câteva săptămâni de când poliţiştii locali au demarat această acţiune.

Sancţiunile variază între 100 şi 350 de lei, iar în procesele verbale de amendă se face referire la două articole din Regulamentul de aplicare a OG 21/2002, unul legat de neîntreţinerea curăţeniei şi igienei în locuinţe, anexe gospodăreşti, curţi şi grădini, celălalt legat de distanţa faţă de clădirile vecinilor la care se poate amplasa coteţele animalelor şi păsărilor.

Din punctul de vedere al conducerii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Sufleţel, Poliţia Locală Târgovişte săvârşeşte un abuz. Potrivit legii, numărul de animale deţinut de o persoană fizică sau juridică, cu excepţia celor sălbatice, nu este restricţionat. Prin urmare, Asociaţia Sufleţel îi va ajuta, gratuit, pe toţi cei amendaţi, să conteste în instanţă procesele verbale de sancţionare. De altfel, a fost deja înregistrată la judecătorie o primă plângere.

CITEŞTE ŞI: Poliţia Locală Târgovişte, în conflict cu proprietarii de câini. Motiv incredibil pentru care îi amendează!

Raluca Moldoveanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Târgovişte, ne-a declarat că nu au făcut altceva decât să răspundă sesizărilor venite din partea vecinilor deranjaţi de lătratul câinilor şi de mirosul pestilenţial degajat dinspre perimetrele unde îşi cresc patrupedele persoanele amendate.

„Există înregistrări video care demonstrează condiţiile insalubre în care sunt ţinuţi câinii, dar şi faptul că aceştia reprezintă un real pericol pentru cetăţeni”, precizează Raluca Moldoveanu.

Mariana Vasilescu – preşedinta Asociaţiei Sufleţel spune că, de fapt, Poliţia Locală Târgovişte încearcă să-i intimideze pe posesorii de animale de companie, solicitându-le, atunci când le bate în poartă sau la uşă, să prezinte acordul vecinilor, însă nicio lege nu îi obligă pe oameni să obţină aceste semnături, atunci când îşi cumpără unul sau mai mulţi câini, nici atunci când îi iau pur şi simplu de la prieteni sau din stradă! Cu alte cuvinte, poliţiştii locali târgovişteni fac intenţionat confuzie cu regimul adopţiilor de câini dintr-un adăpost public.

„Participarea noastră la «Românii au talent» este un manifest pentru educaţie canină şi umană în acelaşi timp. Sper ca viaţa telespectatorilor şi a câinilor acestora să ia o nouă turnură, aşa cum s-a întâmplat cu mine când l-am văzut pe Ron Watson (nota redacţiei – un maestru în domeniu, recunoscut pe plan internaţional)”, declara, optimist, Bruno Icobeţ, în 2013, după ce a câştigat, împreună cu cei trei câini ai săi, finala „Românii au talent”. Din păcate, n-a fost să fie nici măcar în oraşul său natal…

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*