Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UPDATE: Procurorii DIICOT cer arestarea a 15 persoane în Dosarul Romprest. Patronul Walter Florian este tot de negăsit!

UPDATE: Procurorii DIICOT cer arestarea a 15 persoane în Dosarul Romprest. Patronul Walter Florian este tot de negăsit! 

Foto: Cotidianul

Procurorii DIICOT Ploiesti, care ancheteaza dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care este implicata societatea comerciala Romprest si care miercuri au facut descinderi in mai multe judete, au retinut 15 suspecti in acest caz, acestia urmand a fi prezentati Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva, relatează Prompt Media.

De asemenea, procurorii DIICOT Ploiesti vor cere magistratilor Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele omului de afaceri Florian Walter, suspectat ca a initiat si coordonat grupul infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma, potrivit Ziare.com.

CITEŞTE ŞI: „Patronul Romprest se sustrage urmăririi penale! Walter Florian este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani”

In acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat si pe unul dintre finantatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra, care are calitatea de suspect in acest dosar si este arestat preventiv intr-un alt dosar de evaziune fiscala instrumentat tot de DIICOT. Procurorul sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat ca, in urma celor 27 de perchezitii facute in aceasta cauza, vor fi duse la audieri 50 de persoane. Anchetatorii au dispus si masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile, precum si pe conturi ale suspectilor.

Seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Claudiu Cucu, a declarat ca acesta este un caz inceput in noiembrie 2012, in care prejudiciul este foarte mare. Claudiu Cucu a precizat ca perchezitiile nu au fost incheiate, pana in prezent fiind ridicate sume de bani de ordinul sutelor de mii de lei, in mai multe valute. Perchezitiile au avut loc la mai multe firme, intre care societatea de salubrizare Romprest, si la locuintele suspectilor, in Bucuresti si in judetele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Brasov si Braila.

Sursele citate au precizat ca, in perioada 2012 – 2013, firma Romprest ar fi fost implicata intr-un lant de tranzactii comerciale fictive al caror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnari ilegale de TVA. Potrivit DIICOT, prejudiciul produs bugetului de stat este in valoare totala de 4,5 milioane de euro, reprezentand impozitul pe profit si taxa pe valoarea adaugata, la care se adauga suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusa procesului de reciclare.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*