Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » UPDATE: Şi primarul Târgoviştei cere demisia conducerii Companiei de Apă!

UPDATE: Şi primarul Târgoviştei cere demisia conducerii Companiei de Apă! 

cristian stan

Cristian Daniel Stan – primarul interimar al Târgoviştei consideră imperios necesar ca actuala conducere executivă a Companiei de Apă să-şi înainteze demisia, ca urmare a faptului că nu a realizat un inventar complet al problemelor din municipiu, manifestând astfel o totală lipsă de responsabilitate şi interes în raport cu târgoviştenii. Totodată, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte, activitatea curentă de operare a infrastructurii de apă și canalizare la nivelul municipiului Târgoviște nu este deloc satisfăcătoare, existând numeroase deficiențe cu privire la întreținerea rețelei.

„Analiza a evidențiat o gestionare defectuoasă de către conducerea executivă a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A, atât a proiectelor finanțate în cadrul POS Mediu 2007-2013, cât și a activității de operare a infrastructurii de apă și canalizare la nivelul Municipiului Târgoviște.

Astfel, referitor la contractul de lucrări nr. 3 – “Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Târgoviște”, nici la această dată nu a fost demarată recepția lucrărilor, existând riscul unei corecții financiare de 100% aplicată la valoarea lucrărilor, respectiv peste 23.000.000 lei.

CITEŞTE ŞI: Deficienţele de care se fac vinovaţi directorii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa

Tot la nivelul Municipiului Târgoviște, la contractul de lucrări nr. 2 – „Reabilitarea și extinderea Stației de Epurare Târgoviște-Sud”, au fost aplicate corecții financiare în cuantum de 20.408.486,06 lei exclusiv TVA și nici până la acest moment nu s-au făcut demersurile juridice care se impuneau în vederea suspendării și anulării actului administrativ de stabilire a corecției financiare, cu mențiunea că aceasta blochează activitatea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A din punct de vedere financiar.

Referitor la proiectele finanțate din „Economii”, situația este la fel de gravă, în condițiile în care, deși programul se finalizează la 31 decembrie 2015, nici la această dată nu s-a depus măcar o cerere de plată sau de rambursare”, precizează aceeaşi sursă.

Reamintim că, în această dimineaţă, după o analiză detaliată a activităţii desfăşurate de Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, preşedintele Consiliului Judeţean le-a solicitat directorilor operatorului de apă să-şi dea demisia, urmând ca, până la finalul acestei zile, să se ia o decizie concretă, după întrunirea Comitetului Director al ADI Apă-Dâmboviţa şi a Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă.

Adaugă un Comentariu

*