Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » UPDATE: Vezi ce au confiscat poliţiştii de la şantajiştii care-şi făceau de cap în mediul de afaceri!

UPDATE: Vezi ce au confiscat poliţiştii de la şantajiştii care-şi făceau de cap în mediul de afaceri! 

perchezitii prahova

Ca urmare a unor percheziţii efectuate în această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au ridicat 7 autoturisme, laptopuri, hard-diskuri, telefoane mobile şi cartele SIM, stick-uri şi carduri de memorie, tablete, carduri bancare, 105 suporturi optice, 1 sabie, puşti de vânătoare, 70 de cartuşe, 24.515 euro, 540 lire sterline; 15.501 lei, precum şi alte bunuri şi documente. Percheziţiile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

 CITEŞTE ŞI: „Evaziune fiscală, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani! Gruparea infracţională a fost destructurată”

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2008, pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format iniţial din cinci persoane, la care ar fi aderat ulterior şi altele, care ar fi acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii de infracţiuni. Astfel, membrii grupării ar fi identificat persoane din mediul de afaceri, pentru derularea de activităţi comerciale cu societăţi controlate de cei în cauză sau le-ar fi oferit sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate. În fapt, intenţia membrilor grupării ar fi fost aceea de a crea o dependenţă a persoanelor vătămate faţă de ei.  Ulterior, prin constrângere, victimele ar fi fost determinate să renunţe la obţinerea contravalorii serviciilor prestate, respectiv să plătească dobânzi mai mari pentru sumele împrumutate. Prejudiciul cauzat este estimat la 800.000 de euro.

Adaugă un Comentariu

*