Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » URS MĂCELĂRIT, LA CORBENI ÎN ARGEȘ! Este cel mai șocant caz petrecut în România ultimilor ani

URS MĂCELĂRIT, LA CORBENI ÎN ARGEȘ! Este cel mai șocant caz petrecut în România ultimilor ani 

urs macelarit

Operaţiune de salvare spectaculoasă, într-o pădure din comuna Corbeni, unde un urs a fost prins în capcana unor braconieri. Cei ce au montat laţul au încercat să omoare animalul captiv. În disperarea lor de a ucide mamiferul, l-au lovit de mai multe ori cu un topor, în cap. Şi-au dat seama că nu vor reuşi şi, cum în zonă era o exploatare forestieră, braconierii au abandonat ursul, de teamă că ar putea fi prinşi. Specialiştii care au intervenit pentru salvarea lui spun că este cel mai şocant caz petrecut, în ultimii ani, în România.

Animalul prins în laţ a fost găsit de un pădurar. Acesta a anunţat autorităţile. Cum mamiferul era plin de răni şi agitat, a fost chemată o echipă de specialişti de la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov. Cînd au sosit la Corbeni, aceştia au fost de-a dreptul şocaţi.

Specialiştii au declarat că în întreaga lor activitate au salvat peste 500 de animale, însă pînă acum nu au văzut o asemenea cruzime. Ursul zăcea prins în laţul făcut din sîrmă oţelită. Avea în jur de 120 de kilograme. Abia se mai mişca, fiind epuizat de cît se chinuise să scape din capcană, dar şi din cauza rănilor, care-i sîngerau abundent. Ca să-l elibereze din strînsoare, a fost tranchilizat. Cînd animalul a fost adormit complet, vînătorii au început să-i cureţe şi să-i panseze rănile.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*