Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » USR acuză PSD-ALDE că bagă ţara în criză prin experimentele economice introduse!

USR acuză PSD-ALDE că bagă ţara în criză prin experimentele economice introduse! 

Dumitru Lupescu - deputat USR de Dâmboviţa

Reprezentanţii Partidului Uniunea Salvaţi România atrage atenţia celor din PSD şi ALDE, aflaţi la putere, că soluţia aleasă, de a creşte economia pe termen scurt, duce la sacrificarea bunăstării românilor pe termen lung.

„Datele din economia României sunt contradictorii și ridică mai multe întrebări. Dacă Guvernul anunță creștere economică de 8.6%, de ce au crescut încasările fiscale cu doar 0.6%? Dacă creșterea economică este reală, de ce a explodat inflația (2.6% în octombrie 2017, cel mai mare nivel din 2013 până acum)?

Dacă creșterea nu a fost pe datorie, de ce a explodat ROBOR-ul, în ciuda multiplelor intervenții BNR (au fost deja 4 până acum, în valoare totală de 18.6 miliarde de lei)? Dacă economia României este cu adevărat profitabilă, de ce a explodat deficitul comercial (+28% în primele 9 luni 2017)?

Cum poți să ai creștere de 8,6% a economiei și creștere de doar 0,6% a veniturilor fiscale? În momentul în care vezi un astfel de decalaj ar trebui să îți pui întrebări. Ce se întâmplă în această economie? Nu cumva este o creștere din pix?

Indiferent de voința Guvernului și a politicienilor, economia de piață reacționează întotdeauna, iar această reacție se vede în indicatorii care nu pot fi controlați de instituțiile de stat: explozia ROBOR, creșterea inflației, deprecierea monedei naționale, scăderea investițiilor străine directe.

Uniunea Salvați România atrage atenția că această creșterea economică, mai mult decât dublă față de potențialul normal de creștere a economiei României estimat la 3.5% de către Comisia Europeană, este mai degrabă un motiv de îngrijorare”, precizează deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu.

Demnitarul solicită actualilor guvernanţi să renunțe la experimentele economice introduse prin ordonanțe de urgență, fapt ce duce la blocarea investiţiilor străine în ţara noastră din cauza modificării legislaţiei în domeniu.

Adaugă un Comentariu

*