Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » USR cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader!

USR cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader! 

Dumitru Lupescu - deputat USR de Dâmboviţa

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România nu sunt de acord cu raportul prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea DNA şi cu concluzia exprimată de acesta de a fi revocată din funcţie şefa procurorilor anticorupţie, Laura Codruţa Koveşi. Deputatul USR de Dâmboviţa, Dumitru Lupescu, spune că minsistrul Justiţiei încearcă, de un an de zile, să amâne această decizie pe care i-au cerut-o, de fapt, mai marii PSD.

„USR respinge categoric această încălcare a principiilor statului de drept, care astăzi, prin însuși ministrul Justiției, au fost aruncate complet în derizoriu. Prin decizia de azi, Tudorel Toader se compromite definitiv în fața magistraților și a societății. El a intrat ca independent în Guvern, dar a devenit doar un instrument obedient.

În pofida unei cariere respectabile, fost rector al celei mai vechi Facultăţi de Drept din România și fost judecător al Curții Constituționale, Tudorel Toader a renunțat la principiile sale de profesionalism, pentru a servi interesele grupului infracțional organizat care conduce azi România.

Acțiunile ministrului Toader sunt o dovadă de atentat la independența sistemului judiciar din România și cerem să fie sancționate. Prin această poziție, constatăm încă o dată că USR este singurul partid din România care se luptă pentru o justiție independentă.

Tudorel Toader a ales să respecte indicațiile șefilor politici și să dea un semnal puternic magistraților din România că de acum înainte oricine îndrăznește să cuteze să ancheteze gașca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hărțuielilor mediatice și politice”, precizează deputatul USR de Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.

Adaugă un Comentariu

*