Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » UTIL: Calendarul de înscriere în învăţământul primar. Vezi ce copii merg obligatoriu în clasa pregătitoare!

UTIL: Calendarul de înscriere în învăţământul primar. Vezi ce copii merg obligatoriu în clasa pregătitoare! 

scoala gura sutii 4

Înscrierile copiilor la clasa pregatitoare incep pe 23 februarie. Parintii sunt obligati sa ii inscrie la clasa pregatitoare pe copiii care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2015 inclusiv. Copiii care implinesc 6 ani dupa aceasta perioada, si pe care parintii vor sa ii inscrie la scoala, vor sustine in perioada 17 februarie – 11 martie evaluarea dezvoltarii psihosomatice, la solicitarea parintelui.

Cine trebuie sa se inscrie in clasa pregatitoare? Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2015, inclusiv.

Cine se poate inscrie in clasa pregatitoare? La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.

Cine intra direct in clasa I? Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2015, inclusiv, si care nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I. Inscrierea se poate face in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

Unde vor avea loc inscrierile? La scoala la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la scoala la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, in sectiunea Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 23 februarie. Dupa completarea cererii online, parintele va trebui sa mearga la scoala la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Care sunt actele necesare pentru inscriere? Cerere-tip de inscriere, copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal, copie si original al certificatului de nastere al copilului, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare/clasei I (acolo unde este cazul), alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

Care este calendarul de inscriere? Inscrierile vor avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

Prima etapa se desfasoara in perioada 23 februarie – 3 martie. Inscrierile se fac la scoala, de luni pana vineri, intre orele 08:00 – 20:00. Inscrierile se fac si sambata, intre orele 09:00 – 13:00. Parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant. În 20-21 martie va avea loc afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa.

A doua etapa se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie. Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere. La 10 aprilie se va face afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*