Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » UTIL: Când, unde şi cum îţi prelungeşti valabilitatea permisului de armă

UTIL: Când, unde şi cum îţi prelungeşti valabilitatea permisului de armă 

arme confiscate

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa atrage atenţia persoanelor deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorităţii că, potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase,în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

– Fişă medicală;
– Cazier judiciar;
– Avizul psihologic;
– O fotografie color 3×4 cm;
– Copie xerox C.I.;
– Copie xerox permis de arma;
– Copie xerox permis de vânătoare.
Pe 06 martie, poliţiştii târgovişteni şi morenari au depistat trei bărbaţi care deţineau la domiciliu arme neletale supuse autorizării, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată. Cei în cauză sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”. Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea armelor.

Adaugă un Comentariu

*