Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VACCIN CONTAMINAT: Ministrul Sănătăţii a cerut SRI să demareze cercetări

VACCIN CONTAMINAT: Ministrul Sănătăţii a cerut SRI să demareze cercetări 

vaccin k

400.000 de doze de vaccin au rămas în depozitele de la Institutul Cantacuzino după ce Agenţia Naţională a Medicamentului a descoperit că dozele conţineau o substanţă bacteriană care putea provoca şoc anafilactic.

Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că a sesizat Serviciul Român de Informaţii pentru a afla în ce împrejurări a fost contaminat serul.

„Cea mai bună soluție e să fie verificate informațiile. Am informat SRI să ne dea sprijinul în acest sens. Organele de anchetă le va sesiza Curtea de Conturi în clipa în care se vor găsi neregulile”, a spus ministrul.

Eugen Nicolăescu a lăsat să se înţeleagă faptul că producţia de vaccin de la Cantacuzino putea fi sabotată din interior. El a arătat că are suspiciuni că șeful laboratorului și-a desfășurat superficial activitatea, iar un alt scenariu ar fi că una dintre centrifuge nu a funcționat timp de o săptămână, timp în care s-ar fi produs contaminarea. SRI este chemat în ajutor pentru a face lumină în aceste informații.

„Am solicitat și altor organe ale statului să ne pună la dispoziție unele informații dacă sunt suspiciuni că pe linia de fabricație să se fi întâmplat și lucruri cu rea-voință, avem aceste informații”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Mai mult, ministrul Sănătăţii consideră că cineva încearcă în mod intenţionat să îl scoată ţap ispăşitor în scandalul contaminării vaccinului.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*