Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VENIȚI DE LUAȚI APĂ SFINȚITĂ DE LA FÂNTÂNA DE LEAC! Pelerinii sunt așteptați să sărbătorească Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Nucet

VENIȚI DE LUAȚI APĂ SFINȚITĂ DE LA FÂNTÂNA DE LEAC! Pelerinii sunt așteptați să sărbătorească Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Nucet 

manastirea_nucet

Vineri, 10 mai 2013, cu ocazia marii sărbătorii a Izvorului Tãmãduirii, Arhiepiscopia Târgoviştei, împreună cu Mânăstirea Nucet, invită credincioşii să participe, în număr cât mai mare, la hramul mânăstirii, începând cu ora 8.00.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfinţirea apei sau Aghiasma mică, la, deja, tradiţionalul loc, intitulat “Fântâna de leac”, unde, nu doar cu această ocazie, ci şi în tot timpul anului, mulţi pelerini vin, pentru a lua apã sfinţitã.

Aşa cum se ştie, biserica Mânãstirii Nucet este un vechi şi cunoscut monument istoric ce a fost ctitorit de către Gherghina Pârcălab, unchiul lui Radu cel Mare, şi de către soţia sa Neaga, fiind edificată pe locul unde Sfântul Nicodim de la Tismana, ori, probabil, ucenici ai sãi au întemeiat Mânãstirea Nucet, aproximativ, în jurul anului 1400.

În anul 1994, printr-o memorabilă ceremonie liturgică, Mânăstirea Nucet a fost reactivată, ca mânăstire de călugăriţe, ea fiind restaurată şi înfrumuseţată, într-o primă fază între anii 2000-2004, restaurare care continuă şi în prezent, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi sub îndrumarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON.

Astãzi mânăstirea este un cunoscut centru de rugãciune, spiritualitate şi culturã româneascã.

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

Adaugă un Comentariu

*