Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VERIFICĂRI: În Dâmboviţa, se fură apă ca-n condru! Cine a acoperit ilegalităţile?

VERIFICĂRI: În Dâmboviţa, se fură apă ca-n condru! Cine a acoperit ilegalităţile? 

De la stânga la dreapta: Mircea Constantin - Ioan Ţuţuianu - Ninel Cimpoacă

Locuitorii din judeţul Dâmboviţa plătesc, de ani de zile, cel mai mare tarif din ţară pentru serviciile de apă-canal şi, oricât de mult s-a investit pentru modernizarea reţelelor şi a staţiilor de epurare, preţul nu a scăzut! Potrivit directorului general al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, Mircea Constantin, atâta timp cât pierderile tehnologice se menţin la nivel ridicat, nu se pune problema ieftinirii!

Procedura de inventariere a abonaţilor, începută în urmă cu două luni şi jumătate, a scos la iveală situaţii… penale. Sute de abonaţi au consumat apă, ei ştiu de câtă vreme, fără să plătească vreun leu! Situaţia este se pare una generalizată. La Titu, zeci de apometre de scară au fost găsite desigilate, iar multe dintre acestea erau chiar montate invers, aşa încât să şteargă consumul. În condiţiile în care aceste aparate de măsură erau citite lunar de către reprezentanţii Companiei, ilegalităţile au fost clar acoperite. Dar, cine a făcut acest lucru? Poliţia s-a autosesizat şi a declanşat cercetările. Se pune totuşi întrebarea de ce conducerea Companiei de Apă nu a depus plângere la organele de anchetă imediat ce a sesizat neregulile, adică luna trecută. De altfel, până acum nu a finalizat nici măcar ancheta internă!

CITEŞTE ŞI: „La Titu s-a furat apă cu apometrul de scară montat invers! Cine a închis ochii?”

O situaţie de-a dreptul revoltătoare a fost identificată şi în municipiul Târgovişte. Mai multe vile din zona Parcului Chindia erau racordate la reţeaua de apă a oraşului fără a exista contracte. Potrivit directorului tehnic al CATD, Ninel Cimpoacă, în acest caz, prejudiciul a fost recuperat întrucât existau apometre, care erau şi sigilate! Ce n-a putut să ne lămurească şeful de la CATD (sau nu a vrut!) este dacă sigiliul era cel al Companiei de Apă sau al cui? Şi cum n-au ştiut angajaţii societăţii că o stradă întreagă consumă apă şi nu plăteşte?

Conducerea CATD a readus în discuţie şi furtul cu… picătura, care generează de asemenea pierderi. Totodată, directorul general Mircea Constantin susţine că dâmboviţenii fentează Compania şi când vine vorba de canalizare. Există numeroşi abonaţi la reţeaua de apă care refuză branşarea la canalizare, pe motiv că dispun de fose septice. Numai că angajaţii CATD au prins în flagrant vidanje care deversau în reţeaua de canalizare a CATD, care a ajuns practic să furnizeze mai multă apă potabilă decât facturează şi să prelucreze mai multă apă menajeră decât se declară.

Toate aceste pierderi tehnologice se descarcă în cârca abonatului, care este obligat să plătească cel mai mare tarif din ţară pentru serviciul de apă-canal.

Adaugă un Comentariu

*