Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » VEŞTI BUNE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP! Nu vor mai fi nevoite să vină personal la comisiile de evaluare

VEŞTI BUNE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP! Nu vor mai fi nevoite să vină personal la comisiile de evaluare 

persoana cu handicap

Persoanele cu handicap nu vor mai fi nevoite sa se prezinte personal la comisiile de evaluare. Este visul oricarei
persoane cu dizabilitati care a trecut macar odata prin chinul unui drum la Directia de Asistenta Sociala, indiferent de judetul in care locuieste. La mai bine de sase luni dupa celebrul scandal de la Ploiesti, cand sefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, a fost arestata pentru fapte de coruptie, parlamentarii iau in discutie si situatia oamenilor napastuiti de soarta.

Inițiativa legislativă propusă de parlamentarul PSD Vlad Cosma cu privire la simplificarea sistemului de evaluare și reevaluare în special din perspectiva persoanelor cu handicap care trebuie să beneficieze de servicii administrative de calitate a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ.

Propunere legislativă depusă de reprezentantul PSD urmărește simplificarea evaluărilor persoanelor cu handicap, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să se deplaseze la direcțiile de asistență socială, iar evaluarea lor periodică să se facă doar pe baza rapoartelor întocmite de medicii specialiști și a formularelor completate de solicitanți. În prezent, persoanele cu handicap au obligația să se prezinte periodic, din oficiu, la direcțiile de asistență socială județene sau de sector pentru obținerea sau prelungirea certificatelor de încadrare în grad și tip de handicap.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*