Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Victoria obligă şi responsabilizează!

Victoria obligă şi responsabilizează! 

ion obagilaAlegerile au trecut. Intrăm în normalitate. Încă o repriză de democraţie, să zicem adevărată. Cea trecută a fost frântă într-un mod ciudat de efectul „Colectiv”, când Guvernul Ponta, constituit după toate canoanele politicii, şi-a depus demisia ca urmare a presiunii străzii. Sperăm să nu mai avem aceleaşi surprize neplăcute, iar partidul câştigător să-şi ducă mandatul până la capăt.

Scorul obţinut de PSD la aceste alegeri parlamentare este unul istoric. De abia acum începe munca pentru social-democraţi. Vor trebui să performeze, să dovedească că ceea ce au promis în campania electorală nu a fost apă de ploaie. Că vom trăi mai bine şi că sistemul democratic va intra în albia sa normală, fără curenţii ucigaşi provocaţi de sistem, binoame şi alte entităţi obscure, obişnuite să dicteze, să decidă fără să le pese de cineva.

Liberalii au mers pe mâna lui Cioloş şi a proiectului său şi au pierdut. Au arătat electoratului că sunt debusolaţi, fără lideri, fără program. Ca şi la locale, când în Bucureşti au jucat alba-neagra cu propriul candidat pentru Primăria Capitalei, acum au dat înainte cu Cioloş şi au clacat. Tehnocraţii, aduşi de nu ştim cine de prin bârlogurile călduţe şi bine plătite de la Bruxelles să ne ameţească, se vor întoarce acolo, raportând că, atât cât au putut, şi-au îndeplinit misiunea.

PNL plăteşte pentru inconsecvenţa de a avea un lider adevărat. Gorghiu, rămasă singură în cele mai dificile momente, s-a dovedit mică, nesemnificativă, fără capacitatea de a lămuri, de a convinge, chiar casnică pe alocuri, în acest război politic dur.

În Dâmboviţa, PSD duce în Parlament cinci deputaţi şi doi senatori. De asemenea, există premisa ca liderul organizaţiei să primească şi conducerea unui minister ceea ce ar fi o premieră în politica dâmboviţeană.

La PNL se ling rănile şi se caută soluţii pentru accederea în Parlament, la redistribuire, a lui Iulian Vladu, aflat pe locul doi pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, în pericol să rămână pe afară din cauza scorului slab.

Ştim că, de cele mai multe ori, puterea îmbată iar unii rămân în starea politico-bahică până la finalul mandatului. Poate avem noroc şi nu o să ne confruntăm cu asemenea fenomene dăunătoare. Victoria obligă şi responsabilizează. O să vedem ce-o fi!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*