Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: 58 de percheziţii la traficanţi de droguri şi etnobotanice din Argeş şi Bucureşti

VIDEO: 58 de percheziţii la traficanţi de droguri şi etnobotanice din Argeş şi Bucureşti 

droguri

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Direcţia Operaţiuni Speciale – IGPR au efectuat, astăzi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, 58 de percheziţii domiciliare în judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti, la persoane care fac parte din patru grupări infracţionale specializate în operațiuni ilegale cu droguri și substanțe psihoactive. 30 de suspecţi au fost conduşi la DIICOT Piteşti pentru audieri.

Poliţiştii au ridicat 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie. De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme.

VIDEO

Potrivit IPJ Argeş, suspecţii au plasat, începând cu anul 2015, comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și ar fi achiziționat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plățile s-ar fi realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-ar fi efectuat prin intermediul unor persoane interpuse. Substanțele ar fi fost ulterior preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș. Din activitatea infracțională, cei vizați ar fi obținut peste 100.000 de euro.

La percheziţii au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din București și Craiova, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş, Brigada Mobilă „Frații Buzești” Craiova și B.S.I.J. București.

Adaugă un Comentariu

*