Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIDEO: 79 de blocuri din Târgovişte trebuie expertizate pentru stabilirea riscului seismic

VIDEO: 79 de blocuri din Târgovişte trebuie expertizate pentru stabilirea riscului seismic 

cristian daniel stan

Primăria municipiului Târgovişte a demarat procedura privind expertizarea tehnică a clădirilor pentru care legislaţia în vigoare stabiuleşte obligativitatea stabilirii clasei de risc seismic, a anunţat primarul Cristian Daniel Stan. Este vorba despre imobilele P+3 sau mai multe etaje, construite înainte de anul 1978, care au la parter spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă.

Conform normativelor, administraţia locală trebuie să inventarieze aceste imobile şi să-i notifice pe proprietari. Cei din urmă trebuie apoi ca, în termen de 2 ani, să realizeze expertizarea, operaţiune pentru care pot accesa fonduri guvernamentale. În caz contrar, riscă amenzi între 5.000 şi 75.000 de lei. În Târgovişte, au fost identificate 79 de blocuri pentru care expertizarea este obligatorie!

„Cred că este un gest de normalitate din partea tuturor să abordăm această problemă şi să aplicăm legislaţia în domeniu”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

În funcţie de clasa de risc seismic în care vor fi încadrate imobilele după expertizarea tehnică, proprietarii vor avea obligaţia de a efectua lucrări de intervenţie, respectiv consolidare, pentru care, de asemenea, se pot obţine fonduri guvernamentale, în limita bugetului aprobat anual. Notificările vor fi transmise până la sfârşitul acestei luni.

VIDEO – Cristian Daniel Stan, primar Târgovişte

Adaugă un Comentariu

*