Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » VIDEO: Activitate în flux continuu la Direcţia Silvică Dâmboviţa

VIDEO: Activitate în flux continuu la Direcţia Silvică Dâmboviţa 

dr. ing. Costel Preda - director Direcţia Silvică Dâmboviţa

Pădurea, pentru a exista, pentru a aduce beneficii, trebuie protejată, întreţinută şi exploatată în mod riguros. Direcţia Silvică Dâmboviţa reprezintă o secţie importantă din marea Uzină Verde a României, secţie coordona tă cu multă pricepere şi dăruire de dr. ing. Costel Preda. În primele şase luni ale anului, toţi indicatorii, tehnici şi economici, pe care şi i-a propus împreună cu subordonaţii săi au fost realizaţi.

VIDEO – Bilanţ Direcţia Silvică Dâmboviţa, 6 luni 2016

„În primul rând, am fost preocupaţi de gestionarea durabilă a pădurii, atât a fondului forestier de stat, cât şi a celui privat cu ai cărui proprietari avem contracte de administrare şi pază”, ne-a declarat Costel Preda.

costel preda 1Nu poate fi trecută cu vederea nici activitatea economică rezultată din exploatarea judicioasă a masei lemnoase, de care depinde buna funcţionare a Direcţiei, dotarea corespunzătoare şi retribuirea personalului silvic.

„În primele 6 luni, am obţinut din lucrările de exploatare 65.000 mc din cei 150.000 mc propuşi a fi realizaţi până la finele anului”.

lucrari directia silvica 1După discuţiile purtate în sediul Direcţiei Silvice, jurnaliştii au mers pe teren, în pădurile din zona Măneşti-Tătărani, pentru a vedea, după cum spunea directorul Costel Preda, că munca silvicultorului se desfăşoară doar 1% la birou, restul înseamnă activitate în teren.

I-am găsit pe pădurarii şi pe muncitorii de la Ocolul Silvic Sturzeni la lucru, în inima codrilor, executând descopleşiri, tăieri de îngrijire, curăţiri şi rărituri, dar şi reparând segmentele de drum forestier distruse de torenţi.

ing. Andu Bâlcan - şef Ocolul Silvic Sturzeni

ing. Andu Bâlcan – şef Ocolul Silvic Sturzeni

„De luna viitoare, pornim o lucrare extraordinar de importantă, aceea de ajutorare a regenerării naturale prin care promovăm şi ajutăm arboretele de sămânţă. Aceste arborete sunt cele mai sănătoase şi valoroase. Ne numărăm printre Direcţiile Silvice cu astfel de arborete deosebite de gorun şi stejar peduncular”, a precizat dr. ing Costel Preda – directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

lucrari directia silvica 2

 

 

Adaugă un Comentariu

*