Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Autostopiştii criminali au plănuit omorul cu o săptămână înainte!

VIDEO: Autostopiştii criminali au plănuit omorul cu o săptămână înainte! 

Sursa foto: Adevărul

Autorii omorului săvârşit în seara de 24 noiembrie, în judeţul Călăraşi, au fost prinşi! Este vorba de doi liceeni, în vârstă de 16 şi 18 ani, din comuna Drajna, amândoi fără antecedente penale. Aceştia şi-au recunoscut fără remuşcări fapta. Mai mult, tânărul de 18 ani a dat petrecere de majorat, la trei zile după ce l-a ucis pe bărbat. Vă reamintim că băieţii i-au atacat cu cuţitele pe cei doi soţi care i-au luat la ocazie. Violeta a supravieţuit, însă Ion a decedat înainte de sosirea echipajului de ambulanţă.

Potrivit anchetatorilor, crima a avut la bază o poveste de iubire. Se pare că elevul de 16 ani se înamorase de o tânără din Braşov, la care îşi dorea să ajungă. Neavând maşină, a plănuit, împreună cu amicul său, diabolica execuţie. Ar fi făcut calcule timp de o săptămână. Cuţitele tip fluture le-au cumpărat de la un magazin din Slobozia, iar în seara de 24 noiembrie au ieşit în stradă şi au început să facă semne disperate cu mâna şoferilor pentru a-i lua la ocazie. Stabiliseră de acasă să-l ucidă pe conducătorul auto şi să fugă cu maşina…

În satul Tudor Vladimirescu, unde ar fi trebuit să coboare, cei doi liceeni, aflaţi pe bancheta din spate, au atacat. Adolescentul de 18 ani i-a tăiat gâtul şoferului, iar cel de 16 ani a atacat-o pe femeie. Cu prezenţă de spirit, aceasta i-a dat peste mână agresorului său, care a scăpat pe jos cuţitul, fiind găsit ulterior de anchetatori. După ce au privit să vadă ce se întâmplă, cei doi tineri au fugit înapoi acasă. S-au spălat, s-au schimbat de haine şi şi-au continuat programul ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic…

În seara zilei de 1 decembrie, anchetatorii i-au săltat de acasă. Cuţitul cu care a fost ucis Ion Constantin a fost găsit ascuns în locuinţa băiatului de 18 ani. după o noapte de audieri, astăzi, Tribunalul Călăraşi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru omor calificat şi tentativă de omor.

„Ancheta va stabili toate elementele. Mobilul stabilit până la acest moment ne conduce spre ideea sustragerii autoturismului şi a eventualei sume de bani aflate asupra părţilor vătămate. Cei doi autori au premeditat săvârşirea faptei, s-au pregătit pentru aceasta, şi-au achiziţionat câte un cuţit fiecare şi au procedat la săvârşirea cu deosebită cruzime a celor două fapte. Sunt elevi, nu provin din familii dezorganizate, locuiesc în apropiere de locul săvârşirii faptei. Ancheta va clarifica şi zona neuropsihiatrică a celor doi, întrucât au revenit la domiciliu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.Unul dintre ei este elev în clasa a X-a la Liceul Danubius din municipiul Călărași, iar cel de 18 ani este clasa a XII-a şi învată în Slobozia, la Liceul Alexandru Ioan Cuza. Nu au antecedente. Niciunul dintre ei nu avea permis, în funcţie de datele din anchetă vom stabili discernământul şi ceea ce voiau să facă”, a precizat comisarul şef Marian Iorga – inspector şef al Inspectoratului judeţean de Poliţie Călăraşi.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*