Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » VIDEO: Captură impresionantă, în urma percheziţiilor efectuate la constructorii evazionişti

VIDEO: Captură impresionantă, în urma percheziţiilor efectuate la constructorii evazionişti 

perchezitii prahova constructori 1

Anchetatorii au ridicat, în urma celor 59 de percheziţii efectuate în Prahova, Dâmboviţa şi Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional de constructori evazionişti, 43.450 de lei, 10.900 de dolari, 3.200 de euro, un kilogam de bijuterii din aur, unități informatice și acte contabile și bancare. De asemenea, au fost indisponibilizate 26 de autoturisme și autoutilitare, un buldoexcavator și 6 imobile.

Polițiștii au mai descoperit 1,130 kilograme de tutun, faptă pentru care a fost constituit un nou dosar penal, precum și 8,2 kilograme de articole pirotehnice clasa a doua, pentru a căror deținere se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ”orice operațiuni fără drept cu materiale pirotehnice”. În continuare, se efectuează cercetări pentru infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Au fost reţinute 12 persoane din cele 48 audiate.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008-2015, persoanele bănuite, prin intermediul unor societăţi comerciale, au derulat activităţi de prestări servicii, de regulă în domeniul construcţiilor, înregistrând în evidenţa contabilă o serie de achiziţii de bunuri şi servicii de la diverse societăţi comerciale de tip fantomă. Pentru justificarea achiziţiilor, întocmeau facturi în valoare de 5.000 lei (plafon maxim acceptat de legislaţia în vigoare pentru efectuarea plăţilor cu numerar). Astfel, bănuiții simulau derularea unor operaţiuni comerciale fictive, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.000.000 lei.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*