Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Căţeluşi înecaţi în var la Adăpostul Primăriei. Criminaliştii au găsit cadavrele ascunse într-o sobă! VIDEO

TÂRGOVIŞTE: Căţeluşi înecaţi în var la Adăpostul Primăriei. Criminaliştii au găsit cadavrele ascunse într-o sobă! VIDEO 

criminalisti adapost

De mai mulţi ani, publicaţia noastră atrage atenţia că Adăpostul pentru Câinii fără Stăpân al Primăriei Târgovişte, pitit în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, în comuna Aninoasa, este un loc al ororilor, un spaţiu unde, sub protecţia unor funcţionari publici, se comit atrocităţi. Nu de puţine ori, ni s-a râs în nas, şi nouă, şi reprezentanţilor organizaţiilor de protecţie a animalelor, pe motiv că am exagera, că situaţia nu ar fi atât de gravă.

Astăzi, în zi de week-end, înaintea sărbătorii creştine de Rusalii, o tânără care spera să definitiveze acţiunea de adopţie începută de mai multe zile a trăit clipe de groază când a ajuns la Adăpostul de la Aninoasa. Într-o găleată cu var, a găsit patru căţeluşi înecaţi. Unul dintre pui încă se mai zbătea… Târgovişteanca l-a scos cu rapiditate, sperând să-l salveze. A fost însă prea târziu.

Deşi profund traumatizată, tânăra a avut totuşi prezenţa de spirit să filmeze scena de groază. Apoi, a anunţat-o pe Cristina Păun – vicepreşedinta Asociaţiei Sufleţel din Târgovişte. În mai puţin de 30 de minute, Cristina a ajuns la Aninoasa. Între timp, a sunat şi la 112, solicitând prezenţa Poliţiei, fiind vorba despre o infracţiune pedepsită chiar cu închisoare. De asemenea, a alertat şi Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa.

mama catelusi

Căţeluşa-mamă a fost preluată în Adăpostul Privat Wonderland Târgovişte

La faţa locului, s-a deplasat iniţial un poliţist din cadrul Postului de la Aninoasa. Minute bune, omul legii a fost ţinut la gard, aşa cum s-a mai întâmplat şi anul trecut. Apoi, responsabilii de la Adăpostul Primăriei Târgovişte i-au permis accesul în incintă. Nu însă şi reprezentantei Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Sufleţel”, deşi legea îi dă acest drept.

În adăpost se găseau medicul veterinar angajat de primărie, un hingher şi un paznic. A sosit, ulterior, şi un reprezentant al Poliţiei Animalelor, dar şi directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei. Căţeluşii morţi şi filmaţi cu o oră înainte, erau de negăsit! S-a solicitat prezenţa criminaliştilor. Tuturor, directorul Dănuţ Badea, care are în subordine Adăpostul pentru Câini, le-a explicat că au venit degeaba, că nu s-a întâmplat nimic, că ar fi vorba despre o exagerare a Cristinei Păun, care are o problemă.

Numai că… stupoare! În timp ce Dănuţ Badea se dezlănţuia împotriva Cristinei Păun, acuzând-o că pune autorităţile pe jar degeaba, criminaliştii descoperă căţeluşii morţi ascunşi într-o sobă din fier din incinta Adăpostului. Poliţiştii au pus sigiliu în perimetrul respectiv, iar cele patru cadavre au fost ridicate ca probă şi vor fi supuse unor examene de laborator. Cristina Păun a solicitat să fie trimise la Bucureşti şi speră ca procurorul care a preluat acest caz să accepte cererea. La indicaţia reprezentantului Poliţiei Animalelor, căţeluşa-mamă, care se afla şi ea într-o stare critică, a fost preluată la Adăpostul Privat Wonderland Târgovişte, unde se fac eforturi să-i fie salvată viaţa.

În octombrie 2015, medicul veterinar şi administratorul adăpostului de câini de la Oradea au fost condamnaţi la închisoare pentru cruzimi împotriva animalelor, după ce pe Facebook a apărut o fotografie cu un câine operat în Adăpostul Grivei, dar lăsat cu firele desfăcute şi sângerând. Procurorii au stabilit, în urma anchetei, că în respectivul adăpost se folosea sulfat de magneziu pentru a omorî câinii, în locul injecţiilor speciale pentru eutanasiere, provocându-le animalelor o agonie prelungită. Prin sentinţa pronunţată, judecătorii i-au interzis medicului veterinar şi să-şi mai exercite profesia.

4 Răspunsuri la TÂRGOVIŞTE: Căţeluşi înecaţi în var la Adăpostul Primăriei. Criminaliştii au găsit cadavrele ascunse într-o sobă! VIDEO

 1. Năstase gratiela

  Ii rog pe procurorii care se ocupa de caz sa facă dreptate. Este inuman ce se întâmplă. Se știe că se câștigă multi bani plini de sânge. Sunt suflete nevinovate. Apelez la bunătatea lor celor ce anchetează cazul. Va mulțumesc

   
 2. Roxana Amelia

  Solicit politiei si procurorilor sa-si exercite functia, sa se autosesizeze si sa lase „prieteniile” cu primarul si cei ce comit asemenea atrocitati.Aveti legi in baza carora sa-i bagati in puscarie pe cei nu respecta legile.Criminalii nu au ce cauta printre oameni normali.Faceti-va datoria domnilor politisti si dati dovada ca sunteti politisti corecti.In acea mizerie de adapost sunt angajati numai nemernici in plus cu seful lor.

   
 3. Laura Farkas

  Rog autoritatile sa intervina in acest caz,sa nu inchida ochii si sa se faca ca nu vad, ca nu stiu…nu e posibil sa se mai intample asemenea fapte in acest secol…si o intrebare la care nu astep rasuns: cine-i om si cine-i caine?

   
 4. lungu ielena

  acelui „medic veterinar” sa i se retraga dreptul de a profesa. Colegiul medicilor veterinari sa fie informat desprea practicile acelei doamne.

   

Adaugă un Comentariu

*