Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » VIDEO: Centrul Sf. Nectarie din Teleorman, mană cerească pentru copiii sărmani

VIDEO: Centrul Sf. Nectarie din Teleorman, mană cerească pentru copiii sărmani 

Sursa foto: basilica.ro

Cine spune că în România nu se pot face lucruri frumoase înseamnă că nu a ajuns în satul Lada, comuna Tătărăştii de Jos, judeţul Teleorman. Este locul unde un preot inimos şi-a asumat rolul de a-i ajuta pe copiii sărmani şi pe bătrânii fără ajutor din parohia sa. Părintele Florin Danu a strâns bani din donaţii şi a pornit construcţia Centrului Social Sf. Nectarie, unde 70 de persoane primesc acum hrană în fiecare zi.

„Am început activitatea cu copiii în 2011, de Crăciun. Am stabilit să ne întâlnim duminica, să ne cunoaştem şi să vedem cum putem merge mai departe. După trei ani, le-am oferit şi ceva de mâncare, câte o iconiţă sau o sticluţă cu mir. Apoi, i-am dus în pelerinaje şi excursii. Am vizitat împreună Catedrala Patriarhală şi mănăstirile din preajma Bucureştiului, marile magazine din Capitală, un patinoar, cinema Patria şi parcul Herăstrău. Împreună am participat la un cros la Naţional Arena, în scopul de a ne promova centrul social pe care îl construim. Sunt şi acum emoţionat când îmi amintesc cum o fetiţă m-a rugat să o las să se joace pe scara rulantă a unui mall! Înţelegeţi din lucrul acesta care este situaţia lor”, povesteşte părintele Florin Danu, citat de basilica.ro.

Sursa foto: Asociaţia "Mana Cerească"

Sursa foto: Asociaţia „Mana Cerească”

În prezent, Centrul Sf. Nectarie este ridicat, următorul pas fiind mobilarea. Complexul va avea în componenţa sa o cantină socială, o sală de mese, o bucătărie, băi, două cabinete medicale, o bibliotecă, o sală de activităţi şi şapte dormitoare. În momentul de faţă cantina funcţionează zi de zi. În curtea centrului au fost amplasate două solare în care se vor planta legume. De asemenea, în primăvara anului trecut au fost plantaţi 200 de pruni.

„Aici, în Lada, comunismul a distrus aproape în totalitate viaţa spirituală. Avem de-a face cu o sărăcie duhovnicească inimaginabilă a părinţilor acestor copii. În urma activităţilor de la biserică, am reuşit să aducem în primul rând copiii la un anumit nivel duhovnicesc. Toţi cunosc Crezul, rugăciunea împărătească, se mărturisesc şi ţin posturile. Avem cazuri în care cei care vin la biserică ţin lecţii despre post părinţilor. Ne străduim, şi eu şi preoteasa (care a absolvit Seminarul la Agapia şi a organizat un cor de peste 20 de copii şi adulţi care cântă duminica la biserică), să sprijinim cât putem de mult pe cei care au nevoie de ajutorul nostru. Şi lucrul acesta este extraordinar!”, spune părintele Danu.

Dacă îţi place ce se întâmplă în satul Lada, ajută şi tu acest proiect! Detalii găseşti pe site-ul oficial sau  pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Mana Cerească”.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*