Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » VIDEO: Cimitirul de onoare de la Titu, restaurat cu sprijinul unor militari voluntari din Germania

VIDEO: Cimitirul de onoare de la Titu, restaurat cu sprijinul unor militari voluntari din Germania 

Sursa foto: Gazeta de Titu

Mai mulţi militari voluntari din Germania se află în aceste zile în oraşul Titu, din judeţul Dâmboviţa, unde desfăşoară activităţi de îngrijire a mormintelor din cimitirul de onoare de la Sălcuţa, unde sunt înhumaţi 470 de soldaţi nemţi şi austro-ungari şi 70 de ostaşi români care au murit în cele două războaie mondiale. Tabăra de lucru româno-germană are ca scop sprijinirea eforturilor administraţiei publice locale de reabilitare a necropolei militare de la Sălcuţa.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Sursa foto: Gazeta de Titu

Activităţile demarate săptămâna aceasta de voluntarii nemţi vor continua anul viitor, urmare unui protocol semnat între VDK – Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război şi Consiliul Local Titu, care va asigura finanţarea necesară. Primarul Traian Niculae a punctat că restaurarea era necesară, având în vedere importanţa istorică a acestui cimitir-monument, precum şi vechimea de aproape. Voluntarii germani îşi vor încheia misiunea pe 30 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Povestea celor 360 de eroi care au murit luptând pentru a apăra Târgoviştea!

Cimitirul de onoare de la Titu a fost amenajat de administraţia militară germană de ocupaţie, după planurile arhitectului peisagist R. Lange, pe un teren de 1.300 mp, donat de un proprietar român. În perioada interbelică cimitirul a fost reamenajat de Societatea ”Cultul Eroilor”, cu sprijinul statului german. Tot R. Lange a amenajat şi cimitirul de onoare „Pro Patria” din Bucureşti.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*