Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 11, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Cinci zile de grevă generală la Oţelinox Târgovişte! Salariaţii continuă protestele

VIDEO: Cinci zile de grevă generală la Oţelinox Târgovişte! Salariaţii continuă protestele 

greva otelinox

Angajaţii de la Oţelinox Târgovişte, subsidiară a SAMSUNG C&T, s-au aflat astăzi în cea de-a cincea zi de grevă generală, după ce negocierile Contractului Colectiv de Muncă pentru perioada 2014-2016 s-au blocat.

Sindicaliştii au solicitat o creştere salarială de 13%, spunând că o astfel de mărire a retribuţiilor angajaţilor Oţelinox nu ar pune în pericol societatea. Erau însă dispuşi să negocieze procentul! Conducerea a oferit 6% şi nu a vrut să stea la masa tratativelor. Prin urmare, pe 7 noiembrie s-a declanşat greva generală pe termen nelimitat.

„Chiar dacă, în ultimele zile, Administrația a făcut presiuni mari și permanente asupra sindicaliștilor, aceștia au rămas fermi pe poziție și continuă să solicite acordarea unei creșteri salariale mai mari decât cea oferită de conducerea societății. Salariaţii Oţelinox nu admit să fie desconsideraţi, să nu le fie recunoscută valoarea muncii depuse, să li se pună pumnul în gură şi să nu îşi apere drepturile”, ne-a declarat Dumitru Paraschiva – liderul SLI Oţelinox Târgovişte.

Sindicaliştii aşteptau şi o implicare din partea factorilor politici, după modelul din Slovacia, acolo unde guvernanţii au reacţionat prompt şi au stopat intenţiile SAMSUNG de a închide o fabrică. La noi în schimb, clasa politică nu a dovedit că ar fi aproape de oameni. Nimeni nu a schiţat niciun gest, în condiţiile în care salariaţii de la Oţelinox sunt de o săptămână în grevă generală, iar mai înainte au organizat şi o grevă de avertisment.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*