Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Dâmboviţeni, implicaţi în trafic de migranţi pe ruta Congo – Europa de Vest

VIDEO: Dâmboviţeni, implicaţi în trafic de migranţi pe ruta Congo – Europa de Vest 

trafic migranti

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi procurorii DIICOT au ridicat 23.000 de euro, o armă cu aer combrimat şi mai multe documente şi înscrisuri, în urma unor percheziţii (şapte în Dâmboviţa, una în Giurgiu) la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi proveniţi din Congo. Trei dintre cei în cauză au fost arestaţi.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, gruparea infracţională şi-ar fi desfăşurat activitatea în perioada 2012-2015, pe teritoriul României, în scopul racolării, îndrumării şi călăuzirii unor cetăţeni străini, cu precădere de origine congoleză, în vederea trecerii frauduloase a frontierelor de stat, pe ruta Congo – Coasta de Fildeş – Uganda – România – state vest europene, în special Franţa şi Belgia.

Coordonatorii grupului s-ar fi ocupat în primă fază cu introducerea aparent legală a migranţilor în România, prin obţinerea de vize emise în baza unor invitaţii ale unor cetăţeni români sau conaţionali stabiliţi în ţară sau pentru participarea la diverse întruniri cu caracter cultural, transfugii fiind cazaţi în diferite locuri din Bucureşti sau zonele limitrofe.

După obţinerea documentelor de identitate româneşti, falsificate, membrii grupării ar fi folosit două modalităţi de transport a migranţilor către vestul Europei. Astfel, o parte ar fi fost scoşi ilegal din ţară, cu ajutorul unor documente false, prin frontiera de vest, având destinaţia Franţa şi Belgia. Altor migranţi, membrii grupării le-ar fi cumpărat bilete de avion, pentru a se întoarce în ţările de origine, cu escală în Franţa, iar în aeroportul unde avionul avea escală aceştia ar fi fost preluaţi de alte persoane care le puneau la dispoziţie documente false necesare şederii pe teritoriul francez.

Din investigaţii a reieşit că, în aceste modalităţi, 30 de migranţi ar fi fost întroduşi, în mod fraudulos, în Franţa şi Belgia.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*