Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Indicatori depăşiţi la Direcţia Silvică Dâmboviţa! Furturile au scăzut cu 25%

VIDEO: Indicatori depăşiţi la Direcţia Silvică Dâmboviţa! Furturile au scăzut cu 25% 

Dr. ing. Costel Preda - director Direcţia Silvică Dâmboviţa

Direcţia Silvică Dâmboviţa a devenit, de când la conducerea unităţii se află inginerul Costel Preda, una dintre cele mai performante instituţii de profil din România. Dacă în perioada 2009-2012 angajaţii erau ameninţaţi de spectrul pierderii locului de muncă, salariile erau mici, subunităţile de producţie închise şi o serie de active înstrăinate, acum totul a intrat în normalitate.

Indicatorii au fost depăşiţi pe toate planurile. În primul rând la activităţile specifice protejării şi regenerării aurului verde. Cu sprijinul Poliţiei şi al Jandarmeriei Române, s-a reuşit reducerea semnificativă a furturilor. Până la finele lunii septembrie, au fost tăiaţi în delict 928 mc, din care s-au recuperat 463 mc.

De la începutul anului şi până în prezent, au fost refăcute 75 de hectare de pădure, 40 pe cale naturală şi 35 prin plantare de puieţi forestieri. În această toamnă, profitându-se de vremea bună şi de umiditatea corespunzătoare din sol, vor mai fi împădurite încă 15 hectare.

Indicatorii au fost depăşiţi şi la activităţile de degajări, curăţiri, rărituri. Din cele 71 de hectare propuse s-au realizat 87! În ceea ce priveşte exploatarea masei lemnoase, Direcţia Silvică Dâmboviţa a reuşit să taie integral cota alocată unităţii. Programul a fost pentru obţinerea a 102.000 mc şi s-a realizat 107.000 mc.

Recoltarea fructelor de pădure reprezintă o activitate conexă care aduce beneficii Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Au fost valorificate zeci de tone de cătină, păducel, porumbe. La plante medicinale, au fost obţinute 29 tone de flori de tei şi de soc.

Fondul de vânătoare gestionat de Direcţia Silvică Dâmboviţa este unul generos. Costel Preda, directorul instituţiei, aşteptă pe cei pasionaţi, posesori de arme în condiţiile prevăzute de lege, să se adreseze unităţii cu solicitări pentru participarea la vânătoare. De asemenea, unitatea livrează către alte ţarcuri de vânătoare din ţară, la cerere, mistreţi vii. În 2016, au fost valorificaţi în acest mod 130 de mistreţi la un preţ de 100-115 euro per animal.

În primele 9 luni, cifra de afaceri a Direcţiei Silvice Dâmboviţa a fost de 306 milioane de lei, iar profitul s-a cifrat la 4,7 milioane de lei.

VIDEO: Dr. ing. Costel Preda – director Direcţia Silvică Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*