Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Distracţie pe cinste la Centrul Educativ şi Recreativ ARCOBALENO Târgovişte!

VIDEO: Distracţie pe cinste la Centrul Educativ şi Recreativ ARCOBALENO Târgovişte! 

centrul arcobaleno 4

Centrul educativ şi recreativ ARCOBALENO Târgovişte a organizat astăzi, 23 decembrie 2017, la sediul de pe strada Calea Câmpulung (ieşirea spre Priseaca), „Târgul de Crăciun”, un eveniment unic destinat copiilor, părinţilor şi bunicilor.

În sala mare a Centrului s-au adunat zeci de oameni veniţi pentru a petrece câteva ore într-o ambianţă de sărbătoare. Pe scena special amenajată şi decorată în ton cu momentele sublime de sfârşit de an, micuţii, supravegheaţi atent de Moş Crăciun, au cântat şi au dansat pe ritmuri diverse, de la folclor la pop şi hip-hop.

VIDEO

Amfitrionul acestei minunate manifestării a bucuriei a fost Nicoleta Voicu, coordonatoarea Centrului „Arcobaleno”. După ce evoluau pe scenă, micuţii artişti erau răsplătiţi cu aplauze şi, evident, cu daruri de la Moş Crăciun.

În incintă, mai mulţi meşteri populari şi comercianţi şi-au etalat produsele, astfel că doritorii au avur de unde cumpăra diferite suvenire de sărbători, lumânări şi săpunuri naturale. Pofticioşii au putut savura gogoşi calde, prăjituri şi cârnăciori nemţeşti! A fost o petrecere de vis.

centrul arcobaleno 6

După ce se săturau de dans, de muzică şi de cântat, copiii au avut la dispoziţie camera de joacă a centrului. Afară, încă un punct de atracţie! Plimbarea cu poneiul! Putem spune că prima ediţie a Târgului de Crăciun ARCOBALENO a fost un succes, o demonstraţie a priceperii, a implicării şi educaţiei după model occidental. O dovadă că şi la noi se poate!

Nicoleta Voicu, exuberantă, curajoasă, plină de idei, intenţionează să dezvolte şi mai mult activitatea Centrului multifuncţional de îngrijire, educaţie şi găzduire a copiilor.

„Am demarat această activitate acum doi ani, la Pucioasa. Din septembrie 2017, ne-am mutat la Târgovişte. Denumirea centrului vine de la cuvântul italian arcobaleno care, în traducere, înseamnă curcubeu. După părerea mea, curcubeul reprezintă cel mai bine copilăria, bucuria acestei perioade din viaţa unui om.

Activităţile organizate în centrul nostru sunt diverse. Avem afther-school, dar oferim şi serviciul before school, pentru copiii care învaţă după-amiaza, în special cei de la clasele V-VIII. Practic, copiii vin dimineaţa la noi în centru, servesc micul dejun, îşi pregătesc lecţiile cu personal specializat, după care îi ducem la şcoală. Oferim un serviciu realizat aşa cum trebuie, ca la carte, bine pus la punct”, ne-a precizat Nicoleta Voicu.

centrul arcobaleno 5Copiii care beneficiază de serviciile Centrului ARCOBALENO se deprind cu colectivitatea, sunt învăţaţi să comunice, să relaţioneze în grup.

„La sfârşit de săptămână, pregătim, la cerere, diferite petreceri private. Nu suntem adepţii trambulinelor şi toboganelor. Le propunem copiilor jocuri noi, le capacităm atenţia şi interesul pentru alte distracţii”, ne-a mai spus coordonatoarea Centrului ARCOBALENO.

Unitatea dispune de cinci dormitoare cu băi proprii şi duş, sală de mese, sală de joacă, trei camere destinate studiului, plus sala mare, unde sunt organizate evenimentele de anvergură.

„Pentru after-school, programul începe la ora 12:00 şi se încheie la ora 18:00. Noi preluăm copiii de la şcoală, îi aducem în centru, unde servesc masa de prânz, urmează programul de odihnă, apoi fac temele şi, evident, există şi timp liber pentru joacă, iar seara, la ora 18:00, copilul este preluat de părinte, după ce a servit o gustare”, explică Nicoleta Voicu.

centrul arcobaleno 3Preţul pentru un copil este 30 de lei pe zi, aici fiind inclus trasportul, masa, cazarea, supravegherea şi învăţătoarea. Nu este obligatorie frecvenţa zilnică!

„În primăvară, în curtea centrului, intenţionăm să amenajăm o pistă de carting şi o tiroliană. Dispunem de o terasă acoperită, unde putem primi părinţii pentru a servi o cafea, un ceai, atunci când avem cu micuţii petreceri private”.

În cadrul Centrului ARCOBASLENO se mai organizează cursuri de limba engleză, arte marţiale, dans, arte plastice. Acestea se desfăşoaară la sfârşit de săptămână sau, zilnic, între orele 17:00 – 18:00. Centrul poate organiza excursii şi tabere.

centrul arcobaleno 1

„La solicitarea unor părinţi, vom pregăti şedinţe de consiliere psiho-pedagogică. Va fi un fel de întâlnire, un ceai la care participă mămicile, se discută liber cu un specialist în psihologie despre diferite probleme şi situaţii. Mai avem pregătit serviciul de baby-parking. Dacă mama are nevoie să meargă la medic, la cumpărături, la coafor şi nu are cu cine lăsa acasă copilul în acest interval de timp, poate apela la centrul nostru. Vine aici, lasă copilul în grija noastră şi îşi vede liniştită de treabă.

Mai intenţionăm să deschidem şi un serviciu de educaţie timpurie pentru copiii de la 1 la 3 ani, ce va cuprinde program de joacă, de somn, masă şi supraveghere specializată”, ne-a informat Nicoleta Voicu.

centrul arcobaleno 2

Adaugă un Comentariu

*