Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Donează şi tu pentru construirea primei plaje din Europa pentru persoanele cu dizabilităţi!

VIDEO: Donează şi tu pentru construirea primei plaje din Europa pentru persoanele cu dizabilităţi! 

adrian gemanaru

Psihologul Adrian Gemănaru – preşedintele Centrului de Autism „Marea Neagră” a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru amenajarea, la Constanţa (Faleza Nord), a primei plaje din Europa dedicată persoanelor cu dizabilităţi. I s-a alăturat Asociaţia „Salvează o inimă”, care vă pune la dispoziţie o platformă online pentru donaţii. Organizatorii estimează că în vara anului următor, atunci când proiectul va fi gata, peste 100.000 de persoane vor beneficia de această zonă specială.

„Am primit sute de telefoane şi e-mail-uri de la familii care au persoane cu dizabilităţi în grijă şi s-au arătat extrem de încântaţi de faptul că, în sfârşit, cineva se gândeşte la ei. Îmbucurător este faptul că, în doar 10 zile, am reuşit să strângem 15% din valoarea totală a proiectului, iar perspectivele sunt pozitive. Am toată convingerea că vom reuşi să strângem, în timp util, cu aportul oamenilor minunaţi din ţara aceasta, toată suma necesară, astfel încât vara anului 2018 să ne găsească pe prima plajă din Europa dedicată persoanelor cu handicap”, spune Adrian Gemănaru.

Parcul terapeutic, întins pe 22.000 de metri pătraţi de plajă, va cuprinde două zone de șezlonguri (100 de locuri), două zone de cearșafuri (1.000 de locuri), rampe de acces speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, o scenă pentru evenimente, o grădină senzorială de relaxare, un punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, un spaţiu de terapie canină, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor. Va fi, practic, un centru terapeutic extins direct pe plajă, unde vor putea fi oferite gratuit familiilor venite la mare, activităţi care au ca scop principal îmbunătăţirea motricităţii generale şi a abilităţilor de comunicare.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*