Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » VIDEO: Federaţia Română de Fotbal susţine proiectul cetăţenesc „Apa nu e lux”

VIDEO: Federaţia Română de Fotbal susţine proiectul cetăţenesc „Apa nu e lux” 

apa

Federația Română de Fotbal s-a alăturat, prin ambasadorii săi – Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, inițiativei cetățeneşti privind accesul la apă potabilă în România. Semnatarii petiţiei solicită Guvernului și celorlalte instituții responsabile să realizeze o cartografie actuală a situaţiei accesului la apă curentă și potabilă în România şi să identifice cele mai eficiente soluții și metode pentru ca tuturor cetățenilor României să le fie garantat dreptul la apă. Petiţia poate fi semnată aici.

„A nu avea apă înseamnă a fi exclus de la școală. A nu avea apă înseamnă a nu avea acces la un loc de muncă. A nu avea apă înseamnă a fi bolnav. În momentul de față, în discursul public la nivel național, se evită tema asigurării accesului la apă pentru toți locuitorii României și, de cele mai multe ori, tema este pasată în ograda autorităților publice locale”, menționează iniţiatorul proiectului – Agenţia „Împreună”.

În 2009, Parlamentul European a declarat apa “proprietatea comună a omenirii” și a cerut statelor membre să realizeze “toți pașii necesari pentru ca în anul 2015 toate popoarele sărace să aibă acces la apă potabilă. În România, la sfârșitul anului 2013, 1,3% dintre localitățile urbane și 28,3% dintre localitățile rurale din România nu dispuneau de rețele de distribuție a apei. În același timp, 3,1% dintre
localitățile din mediul urban și 76,5% dintre cele din rural nu dispuneau de canalizare.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*