Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Festivalul Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”, regal muzical la Găeşti

VIDEO: Festivalul Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”, regal muzical la Găeşti 

gheorghe zamfir

În seara zilei de 1 septembrie, la Clubul Arctic din Găești, în prezența a numeroși oameni de cultură, reprezentanți media şi iubitori de muzică, a avut loc deschiderea celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Nai Gheorghe Zamfir.

S-a vorbit la superlativ despre această manifestare culturală care, în afară de valoare muzicală și spirituală, are și rolul de a aduce plus valoare culturală județului Dâmbovița. Alături de maestrul Gheorghe Zamfir, fiu al acestei localități, s-au aflat Adrian Țuțuianu – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Grigore Gheorghe – primarul orașului Găești și consilierul local Aurel Bojin, inițiatorul acestui eveniment unic în peisajul cultural județean și național. 

gheorghe zamfir 1Ultimul cuvânt l-a avut maestrul Gheorghe Zamfir, care a relatat crâmpeie din activitatea sa artistică de peste 60 de ani, desfăşurată atât pe plan național cât și internațional, a vorbit despre efortul depus pentru a atinge perfecțiunea interpretativă, a trecut în revistă, cronologic, etapele existenței sale artistice, a vorbit despre prieteni, colaboratori, despre marile scene ale lumii unde a concertat. La final, a susţinut un minirecital, acompaniat de Orchestra simfonică Muntenia dirijată de Alexandru Ilie.

VIDEO

Program complet Festivalul Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”:

Vineri, 2 septembrie 2016:
Ziua a doua a Festivalului Internaţional de Nai “Gheorghe Zamfir” este dedicată muzicii simfonice. Concertul se va desfășura la Casa de Cultură “Dumitru Stanciu” a orașului Găești, începând cu orele 19:30. Maestrul Gheorghe Zamfir, împreună cu invitații săi – naistul Jean Luc Faraux, soprana Irina Baianț, Claudia Iordache și Aydin Yavaș – vor interpreta lucrări din opere celebre și musicaluri, concerte instrumentale sau lucrări ale muzicianului Gheorghe Zamfir, acompaniați de Orchestra Simfonică “Muntenia”, dirijor Daniel Jinga. Accesul se va realiza pe baza invitațiilor.

Sâmbătă, 3 septembrie 2016:
Evenimentul va avea loc în Parcul Central, de la orele 19:30, și va cuprinde muzică din repertoriul pop-simfonic, interpretată de invitați de marcă ai Maestrului Gheorghe Zamfir. Printre aceștia se numără profesorul Cornel Pană, naistul Costel Enache, Vlad Spătaru, renumita soprană Irina Baianț, Ana Cebotari, dar și celebrul Francesco Napoli. Artiștii vor fii acompaniați de Orchestra Simfonică “Muntenia”, dirijor Daniel Jinga.

Duminică, 4 septembrie 2016:
Ziua a patra a Festivalului va cuprinde un regal folcloric alături de orchestra “Lăutarii”, din Chișinău, condusă de Maestrul Nicolae Botgros. Vor urca pe scena Festivalului: Vlad Spătaru, Vasile Iovu, Costel Pană, Rodica Anghelescu, Daniela Ghiță şi, bineînțeles, muzicianul Gheorghe Zamfir. Concertul se va desfășura în Parcul Central, începând cu orele 19:30. Accesul publicului la evenimentele din 3 şi 4 septembrie, va fi gratuit. Prezintă Irina Baianţ.

Adaugă un Comentariu

*