Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Mesajul Mitropolitului Târgoviştei la Sărbătoarea Sf. Nifon

VIDEO: Mesajul Mitropolitului Târgoviştei la Sărbătoarea Sf. Nifon 

nifon

Astăzi, debutează la Târgovişte manifestările prilejuite de sărbătorirea Sf. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, primul sfânt canonizat pe teritoriul ţării noastre, personalitate reprezentativă a Bisericii muntene, cel care a înnoit din temelii viaţa bisericească de la noi, exemplu desăvârşit de sfinţenie, rigoare, smerenie şi hotărâre, curajos apărător al credinţei străbune, precum şi autentic om de cultură şi punte de dialog între Ortodoxia românească şi cea sud-dunăreană.

VIDEO – Mesajul Mitropolitului Târgoviştei

Simbol al iubirii milostive a lui Dumnezeu, Sf. Ier. Nifon a învăţat pe înaintaşii noştri că cel mai important lucru în viaţă este să-L slujeşti pe Dumnezeu, iubindu-ţi aproapele şi ajutându-l în necaz şi în nevoie, fiind solidar cu el în toate momentele vieţii sale. De aceea, cea mai preţioasă moştenire a Sf. Ier. Nifon este paternitatea sa duhovnicească şi misiunea educaţională pe care a exercitat-o întru călăuzirea spirituală a numeroşi ucenici, dintre care cel mai cunoscut este Sf. Voievod Neagoe Basarab, care avea să continue, de pe tronul voievodal muntean, ceea ce începuse vrednicul său călăuzitor de la înălţimea altarului străbun, cu bunătate, vigoare şi rodnicie.

VIDEO – Despre Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon

În această seară, de la ora 19:15, se va organiza Pelerinajul Tinerilor pe traseul Parcul Mitropoliei, Bulevardul Libertății, Calea Domnească, Mănăstirea Stelea, Strada Stelea, Strada Revoluției, Statuia Brâncovenilor (centrul vechi), Bulevardul Libertății, Catedrala Mitropolitană. Mâine, 11 august, credincioşii se pot închina la moaştele Sf. Ier. Nifon, începând cu ora 07:00. Sfânta liturghie va începe la 09:15.

Adaugă un Comentariu

*