Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Muzica Unirii Basarabiei cu România se cântă la Târgovişte

VIDEO: Muzica Unirii Basarabiei cu România se cântă la Târgovişte 

ana maria nicolae

Consecventă idealurilor unioniste, tânăra profesoară universitară Ana Maria Nicolae, singura femeie care şi-a anunţat prezenţa în cursa electorală pentru Primăria Târgovişte, a participat astăzi, 27 martie 2016, la manifestările organizate în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, cu prilejul sărbătoririi a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Conferinţa „Basarabia 1918 – 2016. Istorii şi destine paralele” a fost susţinută de cunoscutul istoric Octavian Ţîcu, cercetăror-coordonator la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, fost ministru al Tineretului şi Sportului, maestru internaţional de box, de şapte ori campion al Republicii Moldova şi câştigător al Cupei Europei.

A fost un dialog de rememorare a istoriei şi a unor destine marcante, un dialog despre rădăcini şi dezrădăcinare umană, despre tenacitate, responsabilitate, performanţă şi încredere.

În trecut, Ana Maria Nicolae s-a implicat, ca reprezentant pentru judeţul Dâmboviţa al Platformei Civice Acţiunea 2012, în strângerea de semnături pentru Unirea Basarabiei cu România şi în activităţile ce au vizat conştientizarea importanţei reunificării. De asemenea, nu a ratat marşul unionist organizat în Bucureşti şi nici evenimentele artistice comemorative, unde interpretează cu drag, împreună cu Grupul vocal Studenţesc „Carmina Burana” Târgovişte, pe care-l coordonează, cântece despre unire, precum „Fratele meu de peste Prut”, pe versurile regretatului Adrian Păunescu.

VIDEO – Grupul vocal studenţesc „Carmina Burana” Târgovişte

Răspuns la VIDEO: Muzica Unirii Basarabiei cu România se cântă la Târgovişte

  1. Cipi Din Priseaca

    in sfarsit promovati ceva pozitiv.la mai multe articole ca ne-am saturat de mizerie

     

Adaugă un Comentariu

*