Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Participă şi tu în această seară la Petrecerea Mondială a Stelelor!

TÂRGOVIŞTE: Participă şi tu în această seară la Petrecerea Mondială a Stelelor! 

petrecerea stelelor

Anul acesta, Luna Mondială a Astronomiei debutează pe 1 aprilie cu „Petrecerea Mondială a Stelelor” (Global Star Party), eveniment organizat în fiecare an în luna aprilie în sâmbăta cea mai apropiată de faza de Prim Pătrar a Lunii.

La Târgoviște, membri ai Societății Astronomice Române de Meteori vor instala, începând cu ora 20:00, instrumente astronomice pe platoul din Piața Tricolorului, oferind publicului posibilitatea de a privi prin telescop peisajul lunar (cratere și munți), roiul de stele Pleiade (Cloșca cu pui), steaua Sirius, iar după ora 21:30 planeta Jupiter și sateliții galileeni. Participarea este gratuită. Evenimentul se va transmite live în rețeaua mondială a Astronomi Fără Frontiere, inclusiv pe Facebook.

Pe parcursul Lunii Mondiale a Astronomiei vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv la Târgoviște și în județ. Astfel, vor fi organizate activități cu caracter educativ, prezentări astronomice, expoziții de astrofotografie, sesiunii de observații astronomice, o minitabără de observare a curentului de meteori Lyride și observarea cerului întunecat al nopții departe de sursele de poluare luminoasă. Pe data de 28 aprilie, între orele 22:00 și 23:30 (ora României) va avea loc un concert cosmic susținut de compozitorul Giovanni Renzo și introdus de astrofizicianul dr. Gianluca Masi, eveniment transmis live pe WebTV.

Luna Mondială a Astronomiei se organizează din anul 2010 ca o continuare a moștenirii culturale lăsată de Anul Internațional al Astronomiei 2009. Videoclipul internațional oficial al Lunii Mondiale a Astronomiei este realizat de România, prin Valentin Grigore, membru în stafful organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*