Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Premierul Sorin Grindeanu, două veşti bune pentru dâmboviţeni!

VIDEO: Premierul Sorin Grindeanu, două veşti bune pentru dâmboviţeni! 

vizita grindeanu 2

Premierul României, Sorin Grindeanu, se află astăzi în judeţul Dâmboviţa, într-o vizită oficială de lucru. Este însoţit de Rovana Plumb – ministru delegat pentru Fonduri Europene, Mihai Tudose – ministru al Economiei şi urmează să i se alăture Gabriel Beniamin Leş – ministru al Apărării.

Primul ministru a făcut prima oprire la Arctic SA Găeşti, societate de succes aflată în plină dezvoltare, după cum s-a exprimat, o societate căreia Guvernul i-a acordat în trecut mai multe ajutoare de stat, inclusiv pentru viitoarea unitate de producţie de la Ulmi. Potrivit responsabililor Arctic, noua fabrică de maşini de spălat rufe va crea 480 noi locuri de muncă până în anul 2024. De asemenea, are potenţialul de a transforma România într-o forţă globală în industria electrocasnicelor. Valoarea totală a investiţiei este de 471 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Programul premierului Sorin Grindeanu în judeţul Dâmboviţa

vizita grindeanu 1La finalul vizitei în fabrică, şeful Executivului a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că discuţiile cu managerii Arctic au vizat şi două probleme de largă răspândire în România: calitatea proastă a infrastructurii rutiere şi slaba calificare a absolvenţilor.

„Am avut o discuţie legat de drumurile care sunt absolut necesare pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa, un judeţ care se află strâns între alte zone mai dezvoltate din punct de vedere economic, fie că vorbim de Bucureşti, de Prahova sau de Argeş. Interesul nostru este să oferim toate condiţiile, astfel încât şi Dâmboviţa să crească economic”.

În acest context, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că, până la sfârşitul lunii aprilie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va lansa procedura de achiziţie de lucrări pentru DN7, Bâldana-Titu, urmând ca, la începutul semestrului II, să fie demarată procedura de achiziţie proiectare şi execuţie pentru DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Ultimele detalii vor fi discutate cu ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, care va întreprinde săptămâna viitoare o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.

vizita grindeanu 3În ceea ce priveşte pregătirea profesională, Sorin Grindeanu a explicat de ce Guvernul pe care-l conduce şi-a stabilit, între priorităţile anului 2017, elaborarea unei noi legi a educaţiei. .

„De foarte multe ori, ceea ce iese de pe băncile şcolii nu este în concordanţă cu nevoile pieţii. Este o problemă largă, nu doar a celor de la Arctic. De aceea, una din priorităţile pe care le avem în acest an este să venim cu proiectul noii legi a educaţiei, un proiect care trebuie să ţină cont şi de piaţa muncii. Este obligatoriu să aibă şi această componentă”, a declarat Sorin Grindeanu.

VIDEO

Premierul urmează să discute în această după-amiază şi cu reprezentanţii industriei de apărare.

„Vom avea întâlniri cu cei de la Moreni, de la Mija şi de la Dragomireşti. Aşa cum ştiţi, pe bugetul anului 2017, am prevăzut 2% din PIB pentru Apărare şi ne interesează ca banii să fie cheltuiţi, să fie reinvestiţi în primul rând ajutând industria naţională de apărare şi încercând să o impulsionăm, să o revitalizăm, iar în judeţul Dâmboviţa avem cele trei uzine cu reprezentanţii cărora ne vom întâlni astăzi”.

Totodată, Sorin Grindeanu a abordat şi situaţia zonei turistice Padina-Peştera şi a promis că îi va explica personal ministrului Turismului care sunt nevoile judeţului Dâmboviţa pe această componentă.

„Cred că trebuie o discuţie serioasă ca acea zonă să fie cuprinsă în master-planul României pe turism. E o zonă care merită, mai ales că autorităţile locale au investit foarte mult acolo”.

La ora 15:00, premierul Grindeanu va avea o întâlnire cu prefectul, conducerea CJD, parlamentarii de Dâmboviţa, directorii instituţiilor deconcentrate şi primarii din judeţ.

Adaugă un Comentariu

*