Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIDEO: Primăriile din Dâmboviţa riscă să piardă finanţarea pentru 40 de proiecte aprobate prin PNDL II!

VIDEO: Primăriile din Dâmboviţa riscă să piardă finanţarea pentru 40 de proiecte aprobate prin PNDL II! 

Alexandru Oprea - preşedintele CJ Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a tras astăzi un semnal de alarmă în ceea ce priveşte depunerea documentaţiilor necesare în vederea semnării contractelor de finanţare pentru proiectele aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 (PNDL II). Şi asta din cauza faptului că nu toţi primarii sunt la fel de harnici, spune şeful judeţului, iar termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale este 31 octombrie 2017.

CITEŞTE ŞI: Lista proiectelor aprobate prin PNDL 2017-2020 şi sumele aprobate

Până la data de 4 octombrie, unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa au depus 123 de documentaţii şi s-au semnat 51 de contracte, din cele 246 de proiecte aprobate spre a fi finanţare. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că sunt şi primării care obţin acum avizele necesare, ceea ce înseamnă că au timp să se încadreze în termenul impus. Şi Consiliul Judeţean mai are nedepuse documentaţiile pentru cinci proiecte, însă acestea vor ajunge la Ministerul Dezvoltării până la data de 15 octombrie.

Îngrijorător este faptul că sunt şi situaţii în care nici măcar nu s-au întocmit documentaţiile! Analizând la rece aceste aspecte, Alexandru Oprea apreciază că se vor pierde finanţările pentru cel puţin 40 de proiecte! Şeful judeţului le atrage atenţia edililor să nu mai găsească motive pentru a-şi justifica neimplicarea şi să ia exemplul colegilor primari care nu doar că au semnat contractele în timp record, dar au şi decontat lucrări executate prin PNDL II. Şi au avut de îndeplinit aceeaşi procedură, aşa că nu este loc de scuze!

VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean este nemulţumit şi de stadiul lucrărilor şi decontărilor prin PNDL I. La acest moment, mai sunt în lucru în Dâmboviţa 73 de proiecte. Din păcate, în unele cazuri, nu a fost începută sau încă este nefinalizată procedura de licitaţie! Multe piedici vin şi din partea constructorilor, care au nu se achită de obligaţiile asumate prin contract.

Adaugă un Comentariu

*