Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Râul Ialomiţa, poluat de fabrica de maţe din Parcul Priboiu! Oamenii nu mai suportă mirosul

VIDEO: Râul Ialomiţa, poluat de fabrica de maţe din Parcul Priboiu! Oamenii nu mai suportă mirosul 

deversari mate ialomita 1

Locuitorii comunelor Vulcana Pandele, Brăneşti şi Doiceşti, din judeţul Dâmboviţa, au pornit, în urmă cu ceva vreme, o revoltă spontană împotriva unui investitor amplasat în Parcul Industrial Priboiu care a dezvoltat aici o afacere bănoasă – prelucratul maţelor.

Oamenii au solicitat autorităţilor locale şi judeţene, Gărzii de Mediu şi Direcţiei Sanitar-Veterinare să intervină pentru a stopa cumplita poluare olfactivă, dar şi materială, prin deversarea unor substanţe folosite în procesul tehnologic, printr-un canal, direct în albia râului Ialomiţa.

O perioadă, spun cetăţenii, lucrurile parcă au intrat în normal, dar, de luna trecută, fabrica de maţe poluează din nou. Se lucrează numai noaptea. În aceste condiţii, localnicii, în ciuda vremii caniculare, nu pot deschide o fereastră pentru a se răcori şi, evident, nu pot nici măcar să stea în curte din cauza mirosurilor pestilenţiale.

Îngroziţi de situaţie, cetăţenii cer din nou instituţiilor abilitate să intervină.Unii spun că nu se va rezolva nimic, întrucât autorităţiile judeţului protejează afacerea cu maţe din Parcul Industrial Priboiu.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*