Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Românul care a furat diamante la Paris a fost prins de poliţiştii prahoveni!

VIDEO: Românul care a furat diamante la Paris a fost prins de poliţiştii prahoveni! 

perchezitii 6

Poliţiştii BCCO Ploieşti şi colegii de la Direcţia Operaţiuni Speciale a IGPR au efectuat, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti, şapte percheziţii în Bucureşti, pentru depistarea autorului furtului comis la un magazin de bijuterii din Paris, în data de 30 decembrie 2016. La descinderi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că principalul suspect este un bărbat de 42 de ani, din Bucureşti, care s-a prezentat la magazinul de bijuterii ca fiind „specialist în bijuterii”, gemolog, folosind un nume fals. La momentul respectiv, acesta ar fi reușit să substituie bijuteriile față de care își manifestase interesul de a le cumpăra, cu niște copii ale acestora. Românul a acţionat împreună cu doi sârbi, cu care a împărţit bijuteriile furate: două diamante şi două inele cu diamante şi piese preţioanse, cu o valoare de piaţă de 5,2 milioane de euro.

Urmare percheziţiilor efectuate, poliţiştii au recuperat unul dintre inelele furate şi au pus în executate opt mandate de aducere. Încercând să vândă bijuteria, bucureşteanul ar fi în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze.

Tribunalul Prahova a dispus astăzi măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de autorul furtului, bărbatul de 42 de ani, din Bucureşti. De asemenea, faţă de o altă persoană bănuită de implicare în cauză a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Cercetările continuă faţă de alte şase persoane, tot pentru tăinuire.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*