Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » VIDEO » VIDEO: „Satul de demult”, un film documentar care desluşeşte tainele vieţii de odinioară

VIDEO: „Satul de demult”, un film documentar care desluşeşte tainele vieţii de odinioară 

satul de demult

Filmul „Satul de demult”, în regia lui Dumitru Budrala, este disponibil online, integral şi gratuit, cu subtitrare în şase limbi: engleza, franceza, germana, maghiara, italiana si spaniola. În 2014, filmul „Satul de demult” a primit „Marele Premiu” pentru „Cel mai bun film” la cea de-a II-a editie a Festivalului International de Film Etnografic, desfăşurat între 6 si 8 iunie, la Zlatna. La scurt timp, filmul a fost inclus in programul „Zilele Portului Popular Romanesc” si a fost proiectat simultan in 203 parohii ortodoxe romanesti din Italia.

„Satul de demult” este un film in afara tiparelor obisnuite despre viata din satul de odinioara si despre un muzeu extraordinar care, asa cum se spune in ghidurile turistice, merita un detur. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul traditional deslusind tainele vietii de odinioara: De ce îşi împleteau fetele cununi în zilele de Sânziene?; Ce inseamnă „ropotinul testelor”?; Cât de complicat este un război de ţesut? Filmul poate fi cumparat de la casieria Muzeului Astra din Piata Mica, nr. 11.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*