Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIDEO: Scandalul „apartamentul” de la CJ Dâmboviţa s-a stins prin… interpretarea legii!

VIDEO: Scandalul „apartamentul” de la CJ Dâmboviţa s-a stins prin… interpretarea legii! 

cj-dambovita

Nu vor consilierii judeţeni PNL din Dâmboviţa să includă în patrimoniul judeţului cele şapte apartamente care au fost cumpărate pentru a fi date în schimbul terenului de la unitatea militară de la Gara Târgovişte, unde urmează să fie dezvoltate mai multe proiecte? Nicio problemă! De fapt, nici nu este nevoie de votul lor! Prin urmare, în această dimineaţă, în şedinţă extraordinară de lucru, proiectul de hotărâre a fost adoptat doar cu votul PSD.

CITEŞTE ŞI: Liberalii, decişi să lupte la baionetă cu Adrian Ţuţuianu în „operaţiunea apartamentul”!

Cum a fost posibil? După două zile de consultări, juriştii de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa au ajuns la concluzia că nu este nevoie de votul a două treimi dintre aleşi, ci doar de o majoritate simplă, fiindcă proiectul nu vizează o hotărâre de patrimoniu, ci doar inventarierea unor bunuri ce au fost cumpărate prin voinţa unanimă a consilierilor judeţeni din legislatura trecută, care s-au exprimat în acest sens în ianuarie 2016 şi l-au mandatat pe preşedintele Adrian Ţuţuianu să semneze contractele de vânzare-cumpărare. Cât priveşte preţul, 68.000 euro/apartament, acesta se încadrează în prevederile bugetare aşa cum au fost hotărâte în plenul CJ, tot cu unanimitate de voturi şi tot în ianuarie 2016.

CITEŞTE ŞI: Învârteli imobiliare sau politicianism ieftin la CJ Dâmboviţa?

De precizat că la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa din această dimineaţă a participat şi prefectul judeţului – Antonel Jîjîie, care nu a avut nimic de obiectat asupra interpretării legii care a permis adoptarea hotărârii cu 21 de voturi, după câţi aleşi judeţeni au fost prezenţi. Au lipsit in corpore cei 13 consilieri ai PNL. Având în vedere că după şedinţa din 26 septembrie, liberalii s-au exprimat, prin vocea lui Gabriel Plăiaşu, că nu au fost bărbaţi decât pe jumătate, fiindcă au ales să se abţină, în condiţiile în care ar fi trebuit să voteze împotrivă, putem spune fără să greşim că astăzi au dat dovadă de maximă laşitate, din moment ce nu au venit în plen să-şi susţină punctul de vedere!

CITEŞTE ŞI: Opoziţie în contradicţie cu interesele comunităţii la CJ Dâmboviţa

În privinţa interpretării legislaţiei, remarcăm că PSD-işti au procedat la Consiliul Judeţean exact cum au făcut liberalii, pe 12 septembrie, în Consiliul Local Găeşti, şi au adoptat cu majoritate simplă, nu cu două treimi, un proiect de hotărâre în legătură cu patrimoniul. Interesant este că grupul PSD din Consiliul Local Găeşti a reclamat la Instituţia Prefectului că s-a săvârşit o ilegalitate. Nădăjduim acum că îşi vor schimba părerea, că doar nu are cum să fie ilegal la Găeşti şi legal la Consiliul Judeţean!

Oare, cât timp cred aleşii noştri că vor mai suporta dâmboviţenii acest circ ieftin cu care încearcă să ne convingă că fac politică în interesul comunităţii?

VIDEO 1 – Adrian Ţuţuianu, despre achiziţia celor şapte apartamente

VIDEO 2 – Replica PNL cu privire la „învârtelile imobiliare” de la CJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*