Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » VIDEO: Simpaticul bunic din reclama Lidl locuieşte în Târgovişte

VIDEO: Simpaticul bunic din reclama Lidl locuieşte în Târgovişte 

george-buica-1

Simpaticul bunic din reclama Lidl difuzată pe toate posturile de televiziune în această perioadă a sărbătorilor de iarnă se numeşte George Buică, va împlini 73 de ani în luna februarie 2017 şi este membru fondator al mişcării teatrale din Târgovişte. Povesteşte că s-a „îmbolnăvit de teatru” la vârsta de 16 ani, după ce a jucat rolul unui derbedeu în „Marele fluviu îşi adună apele”. Se întâmpla în oraşul natal – Giurgiu, la Festivalul Naţional I.L. Caragiale. A jucat apoi la Teatrul de Stat din Brăila şi la Teatrul Armatei din Bucureşti. Repetiţiile le făcea după serviciu.

VIDEO

În 1969, împreună cu alţi entuziaşti, George Buică pune bazele Teatrului de Copii „Neghiniţă” din Târgovişte. Au urmat Teatrul popular „Tony Bulandra”, Teatrul pentru Copii „Junior” şi Teatrul Municipal „Tony Bulandra”. George Buică a cochetat şi cu televiziunea, având numeroase colaborări pe plan local şi naţional. La început, a fost „Muşcătura Zilei”, o emisiune satirică de 10-15 minute la Antena 1 Târgovişte, realizată împreună cu Victor Mihalache, Gigel Dărman, Costin Butăroiu, Nadia Panait şi Florin Petrescu (Axinte de la Vacanţa Mare). Au urmat apariţii la Pro TV (serialul „La Bloc”), Prima TV („Cronica Cârcotaşilor”, „Nimeni nu-i perfect”), TVR1 (Liberty Bingo).

În 2014, George Buică a interpretat rolul oşteanului lui Ştefan cel mare în spotul prin care Asociaţia Prodemocraţia îi îndemna pe români să iasă la vot.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*