Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Stăpân și câinii săi, în lesă și cu botniță, încolțiți de polițiștii locali din Târgoviște!

VIDEO: Stăpân și câinii săi, în lesă și cu botniță, încolțiți de polițiștii locali din Târgoviște! 

scandal caini piata

Târgovișteanul Cătălin Alexandru mergea astăzi liniștit pe străzile orașului, cu cei doi câini ai săi, în drum spre Parcul Chindia, unde obișnuiește să-i plimbe. Nu s-a gândit niciodată că ar putea intra în conflict cu forțele de ordine, din moment ce nu-i scoate din casă pe Athos și Amigo decât cu botniță și lesă, exact cum cere legea. Și, totuși, s-a întâmplat! Și a urmat o așa desfășurare de forțe, de parcă avusese loc o crimă…

Tânărul ne povestește că a ajuns în zona Pieței 1 Mai în jurul orei 11:00. Tranzita perimetrul împreună cu prietenii săi canini, când a fost abordat de un echipaj al Poliției Locale. „Agenții au folosit un limbaj neadecvat și am refuzat să mă legitimez în aceste condiții. Le-am cerut să-mi explice ce lege am încălcat”.

Situația s-a complicat în momentul când polițiștii locali au solicitat întăriri, la fața locului deplasându-se două echipaje de intervenție, plus un bărbat în civil care a susținut că este polițist și a arătat o legitimație persoanelor ce se adunaseră în zonă, spune Cătălin.

„Acest individ îmbrăcat în civil a încercat să oprească oamenii din jur să mai filmeze, manifestându-se mai agresiv decât câinii mei. Polițiștii locali au dorit să-mi întărâte câinii, formând un semicerc în jurul meu, pentru ca Athos și Amigo să riposteze. M-au amenințat că-mi voi pierde câinii”.

Acesta a fost momentul când Cătălin a decis să cheme în sprijin Poliția Municipiului Târgoviște. Între timp, unul dintre polițiștii locali a început și el să filmeze. Tânărul târgoviștean îl acuză că nu s-a limitat la atât și că l-a prins de brațul drept, încercând să-l împiedice să meargă către echipajul Poliției Municipiului Târgoviște pentru a se legitima.

„Polițiștii de la Municipiu au constatat că nu am încălcat nicio lege și au plecat. M-au sfătuit să mă legitimez și în fața polițiștilor locali. Aș fi făcut asta de la început dacă știau cum să vorbească… Sunt martori care pot confirma că nu eram în ilegalitate”, povestește Cătălin Alexandru.

Adelina Torcică, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, ne-a declarat că, într-adevăr, târgovișteanul s-a legitimat în fața echipajului Poliției Municipiului Târgoviște și nu a fost sancționat, întrucât s-a constatat că nu a săvârșit vreo ilegalitate. De asemenea, tânărul nu a formulat plângere împotriva polițiștilor locali.

Și totuși, incidentul din Piața 1 Mai, care a durat câteva zeci de minute, s-a soldat cu o amendă de 1.000 de lei, aplicată de polițiștii locali.

„Bărbatul în cauză a refuzat să prezinte documentele câinilor, așa cum îl obligă legea, și nu a dorit nici să se legitimeze, alegând în schimb să adreseze injurii polițiștilor locali. Pentru refuzul de a se legitima i s-a dat un avertisment, deși putea fi sancționat contravețional cu amendă de la 100 la 500 de lei, iar pentru adresare de injurii, i-a fost aplicată o amendă în cuantum de 1.000 de lei”, ne-a precizat Raluca Moldoveanu – purtător de cuvânt Poliția Locală Târgoviște.

Cătălin Alexandru spune că va contesta amenda în instanță, fiindcă i-a fost dată ilegal. De asemenea, luni-dimineață, îi va reclama pe polițiștii locali la Parchet pentru abuz în serviciu.

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO – 3

13 Răspunsuri la VIDEO: Stăpân și câinii săi, în lesă și cu botniță, încolțiți de polițiștii locali din Târgoviște!

 1. Geo

  Astia sunt localii peste tot ,niste bipezi frustrati si imputiti !

   
 2. corina

  Curat-murdar, abuz in serviciu!
  Baiatul nu a incalcat nicio lege, sa mearga si sa conteste amenda, iar politistii locali sa mai studieze, ca e penibil!

   
 3. corina

  Ord 55/2002- art 6(2)…………..si art 19 (2).

   
 4. Erik

  Miliția locala=prostii fara școală…citesc pe litere si socotesc pe de degete…..

   
 5. Doina

  Acesti asa zis politisti si-au „gresit cariera” s-au comportat ca niste derbedei ce nu au nicio legatura cu Politia ! Duceti-va la oi ,daca si acolo veti avea loc ,in politie ,omul legii trebuie sa fie respectuos ,sa nu abuzeze de un cetatean care nu a gresit si chiar asa fiind circul gratuit pe care l-au facut este de prost gust fiindca nu aveau de-a face cu un delicvent ci cu un baiat in regula care pur si simplu se plimba alturi de prietenii sai patrupezi !

   
 6. Cetatean

  Politisti de 2 bani ! Pe strada te agreseaza tiganii si te injura iar voi va luati de baiatul asta. daca erau 3 tigani cu javle fara lesa, nici nu ii bagati in seama de frica…politisti cu 4 clase

   
 7. Daniel

  Şi eu am avut altercație cu poliția locală. Au chemat 4 echipaje şi tot au luat-o în mână. Dar, totuși, acești creștini analfabeți, trebuiesc scoți în afara legii.

   
 8. Florin Ion

  Sambata trecuta traversam o strada un Targoviste iar o masina a politiei locale vira la dreapta. O alta masina a intrat ceva mai mult in intersectie, fara sa jeneze masina politiei. Politistul local care conducea masina avea geamul portierei deschis si l-am auzit cum isi baga ceea ce nu prea are, in mama celuilalt sofer, si-i umplea frigiderul cu carne. Evident ca nu m-am putut abtine si m-am intors sa-l intreb cu ce drept il injura pe cel care ii baga bani in buzunar? Tipul a oprit masina si cred ca a vrut sa coboare sa ma legitimeze dar, vazand ca toti oamenii din zona au inceput sa-l apostrofeze, a pornit masina si a disparut. E un tip cu par alb, putin grizonat si cu mustata neagra. Probabil un fost gardian public care pazea firmele din oras, pana sa se infiinteze politia locala! Niste jeguri ordinare!ii platim de pomana!

   
 9. Erik

  Paznicii boschetari , autodenumiți cu japca milițieni locali ,nu scăpa ocazia de a se face de câcat in mod repetat prin necunoașterea legislației , a limbii romane , si a bunului simt….bāā ,gasiti-va dracu o meserie cinstita si nu mai agresați pe strada cetățenii cinstiți care va platesc salariile…….

   
 10. Mira

  Ce mai e si asta ? politia locala e una si politia municipala e alta ? asta NUMAI in Romania este posibil. O agentie total INUTILA cu oameni total necalificati, care iau salariu de pomana. FAceti o petitie sa fie desfiintata aceasta NULITATE.

   
 11. Mira

  Purtatoarei de cuvant a Politie locale ( unitila de de izbeliste ) Raluca Moldoveanu – stimabila, esti ridicola si reprezinti o institutie INUTILA, plina de ….neaveniti…cauta-ti un serviciu CINSTIT.

   

Adaugă un Comentariu

*