Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 19, 2019
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » VIDEO: Tabăra Meseriaşilor OMV Petrom, o metodă inedită de educaţie

VIDEO: Tabăra Meseriaşilor OMV Petrom, o metodă inedită de educaţie 

tabara meseriasilor 2

Zi plină pentru cei 70 de elevi din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Bacău, aflaţi săptămâna aceasta în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, organizată de OMV Petrom în comuna Bran, din judeţul Braşov.

De dimineaţă, adolescenţii s-au îmbarcat cu mult entuziasm în autocare şi au pornit la drum spre municipiul Ploieşti, unde au vizitat Muzeul Naţional al Petrolului, singurul obiectiv de acest gen din România şi între puţinele din Europa. Ghid le-a fost Gabriela Drăghiceanu, care le-a dezvăluit, cronologic, istoria industriei petroliere din România şi nu numai.

tabara meseriasilor 1

Programul a continuat într-un parc petrolier, unde au urmărit cum funcţionează procesele tehnologice. Explicaţiile le-au fost date de inginerul Pavel Jitaru de la OMV Petrom Training Center Ploieşti.

Seara, la întoarcerea în tabără, a fost rândul elevilor să-i uimească pe organizatori, prezentându-le două filmuleţe în care au surprins, cu sprijinul voluntarilor, cele mai importante momente din timpul activităţilor desfăşurate până acum în Ţara lui Andrei. Înainte de ora de stingere, toată suflarea aflată în tabără a fost invitată la dans.

Vineri, 22 iulie, copiii vor participa la un training de prim-ajutor şi la un atelier de specialitate: Activare Kaizen. Ziua se va încheia cu un foc de tabără.

Tabăra Meseriaşilor este un proiect educaţional iniţiat şi susţinut de OMV Petrom pentru elevii de la şcolile profesionale şi liceele tehnologice din România. Săptămâna aceasta, se află la Bran viitorii petrolişti. În continuare, în Tabără vor sosi cei 200 de elevi din judeţul Gorj, repartizaţi în patru serii, conform domeniului studiat: electric, mecanic, construcţii, turism şi alimentaţie.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*