Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » VIDEO: „Tămăduitorii” şantajişti au fost săltaţi de poliţiştii din Prahova

VIDEO: „Tămăduitorii” şantajişti au fost săltaţi de poliţiştii din Prahova 

perchezitii 2

12 persoane suspectate de comiterea unor fapte de înşelăciune şi şantaj au fost aduse, astăzi, cu mandat la sediul IPJ Prahova pentru a fi audiate. Cei în cauză sunt bănuiţiţi că, începând cu ianuarie 2015, au indus în eroare 30 de oameni din ţară şi străinătate, cărora le-au promis, telefonic ori prin intermediul unor anunţuri online, că le pot rezolva problemele personale şi de sănătate, în schimbul unor sume de bani.

Ulterior, victimele care refuzau achitarea sumelor solicite ar fi fost șantajate de cei în cauză, fiind amenințate că persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la peste 200.000 de lei.

perchezitii 3

Astăzi, poliţiştii au ridicat, în urma celor cinci percheziţii efectuate, 27.000 de USD, 5.000 de euro și 1.500 de lei, bănuiţi că provin din activitatea infracţională, precum și 40 de carduri bancare, 2 laptopuri și 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri și mijloace materiale de probă.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*