Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » VIDEO: Trofeul Festivalului Naţional Laura Stoica, Târgovişte 2017, a plecat la Sibiu!

VIDEO: Trofeul Festivalului Naţional Laura Stoica, Târgovişte 2017, a plecat la Sibiu! 

domenique simionescu, Festival Laura Stoica

Prima ediţie a Festivalul Naţional Laura Stoica s-a încheiat aseară, la teatrul Tony Bulandra, cu gala laureaţilor şi recitalurile excepţionale susţinute de Luminiţa Anghel şi trupa Krypton, căreia i s-a alăturat şi Rafael, fost component al formaţiei Iris.

Spectacolul a fost reuşit, în ciuda micilor sincope generate de sonorizare, de sincronizare… S-a văzut încă o dată că municipiul Târgovişte nu dispune de o sală adecvată pentru toate tipurile de manifestări culturale. Într-o incintă specializată în montarea pieselor de teatru, organizezi cu dificultate concerte rock sau concursuri de muzică uşoară. Ar fi fost mai nimerite sălile de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi Clubul Studenţilor, dar acolo există probleme cu… temperaturile de sezon şi nu numai! Cele două incinte nu sunt încălzite, iar organizatorii fug, de ani de zile, de investiţiile în recuzită şi decor.

Public suficient la Festivalul Naţional Laura Stoica, dar nu într-atât încât să ocupe toate locurile din sala de spectacole de la Tony Bulandra. Am auzit oameni care vorbeau de faptul că nu s-a realizat o promovare atentă a acestui eveniment. Ideea concursului, materializat la iniţiativa fostului preşedinte al Consiliului Judeţean – senatorul Adrian Ţuţuianu, nu a fost fructificată îndeajuns. Trebuia insistat mai mult pe publicitate, pe organizare!

Un festival-concurs de interpretatre nu îl poţi pune în scenă doar cu negative muzicale, fără orchestră, fără ambianţa specifică unui astfel de eveniment de clasă. Nota de tip pioneresc trebuia evitată. Dar, se poate face mai mult pentru viitor. Una peste alta, publicul a reacţionat bine, a apreciat recitalurile invitaţilor, aplaudându-le prestaţia la scenă deschisă.

De remarcat prezenţa la festival a senatorului Adrian Ţuţuianu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, care au rămas în sală până la finalul spectacolului. Ionuţ Lăscaie, directorul Festivalului Naţional Laura Stoica, a lipsit, fiind plecat într-o delegaţie în China.

Au jurizat: solistele Zoia Alecu (preşedintă) şi Luminiţa Anghel şi dirijorul Florin Badea.

Laureaţii Festivalului Naţional Laura Stoica – ediţia I, Târgovişte 2017
– Trofeul: Dominique Simionescu (elevă, Sibiu – judeţul Sibiu)
– Locul I: Yasemin Maria Koc (elevă, Bucureşti)
– Locul II: Andrada Georgiana Traicu (elevă, Pietroşiţa – judeţul Dâmboviţa)
– Locul III: Andreea Cătălina Stroie (elevă, Târgovişte – judeţul Dâmboviţa)

VIDEO 1 – Dominique Simionescu, câştigătoarea trofeului

VIDEO 2 – Krypton şi Rafael (ex-Iris)

VIDEO 3 – Luminiţa Anghel şi concurentele

Adaugă un Comentariu

*