Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIDEO: Unioniştii au pornit în marş de la Chişinău la Bucureşti! Va fi miting pe 12 iulie, în Piaţa Universităţii

VIDEO: Unioniştii au pornit în marş de la Chişinău la Bucureşti! Va fi miting pe 12 iulie, în Piaţa Universităţii 

miting chisinau

Mii de persoane au pornit, pe 5 iulie, într-un marş al unirii, de la Chişinău spre Bucureşti, unde se va organiza pe 12 iulie, de la ora 14:00, în Piaţa Universităţii, un miting pentru susţinerea fraţilor de peste Prut, care vor veni să ceară UNIREA.

Marea Adunare Naţională din 5 iulie de la Chişinău a fost o adevărată demonstraţie de voinţă. Românii de pe ambele maluri ale Prutului au arătat, cu mai multă hotărâre ca niciodată, că vor să se unească într-un singur stat. Au fost destul timp dezbinaţi! Acum, este momentul pentru UNIRE!

Zeci de mii de oameni au scandat, în faţa Guvernului Republicii Moldova, mesaje pro UNIRE. Mai mult chiar, Marea Adunare Naţională de la Chişinău a fost binecuvântată de biserică, mulţi preoţi aflându-se printre manifestanţi şi susţinând o slujbă de sfinţire. Au participat, totodată, parlamentari de la Bucureşti şi de la Chişinău, dar şi reprezentanţi de seamă ai Diasporei.

miting chisinau 3

Nimic nu i-a dezbinat pe unionişti! Nici faptul că forţele de ordine i-au ţinut o lungă perioadă de timp separaţi, de o parte şi de cealaltă a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. La ora programată pentru începerea mitingului, s-a forţat însă trecerea, iar poliţiştii au fost nevoiţi să blocheze circulaţia. Nu au fost dezbinaţi nici de faptul că, în timpul Marii Adunări Naţionale, fostul preşedinte al României – Traian Băsescu – a fost aplaudat la scenă deschisă de unioniştii moldoveni, spre deosebire de cei veniţi de dincoace de Prut, care erau clar împotriva acestuia. Dorinţa tuturor este una singură: UNIREA.

VIDEO

La finalul Marii Adunări Naţionale, miile de participanţi au pornit „Marşul lui Ştefan cel Mare” sau „Marşul Unirii” spre Bucureşti. Până pe 11 iulie, se va merge pe jos pe traseul Strășeni – Lozova – Călărași – Cornești – Ungheni. Se vor parcurge în fiecare zi aproximativ 25 de kilometri. Prutul va fi trecut sâmbătă, la ora 10:00, într-o refacere la scară mare a „Podurilor de Flori”. Organizatorii aşteaptă ca oamenii din localităţile cuprinse în traseu să se alăture marşului, care va însemna cu siguranţă un eveniment de importanţă crucială, hotărâtor pentru UNIRE. De asemenea, sunt aşteptaţi, să vină pe 11 iulie, mii de oameni, pe ambele maluri ale Prutului. După momentul de sâmbătă, se va porni cu maşinile către Bucureşti, pentru mitingul ce se va organiza duminică – 12 iulie, în Piaţa Universităţii.

„Ghidați de memoria și imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit în marș spre București. Îi chemăm alături de noi pe toți cei din localitățile în care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem ca să mergem pe jos și să cerem fraților de peste Prut să ne accepte Unirea. Domnule președinte Iohannis, primiți-ne acasă!”, a declarat Anatol Ursu – președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, una din organizațiile organizatoare.

miting chisinau 2 miting chisinau 4 miting chisinau 5 miting chisinau 7 miting chisinau 8 miting chisinau 10 miting chisinau 12 miting chisinau 14 miting chisinau 13 miting chisinau 15 miting chisinau 16

2 Răspunsuri la VIDEO: Unioniştii au pornit în marş de la Chişinău la Bucureşti! Va fi miting pe 12 iulie, în Piaţa Universităţii

 1. liv

  …….si asa se va rescrie istoria, Romania va fi din nou in granitele ei reale „de la Tisa pa-n la Nistru”?!

   
 2. liv

  „Ridica-te Stefane si vezi-ti fii, ca vremea in lume e grea.
  Credinta vesnica, patriei noastre, juram Maria Ta!”

   

Adaugă un Comentariu

*