Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » VIER PFOTEN ÎNCEARCĂ SĂ OPREASCĂ MASACRUL ÎN MASĂ și a cerut intervenția Comisiei Europene

VIER PFOTEN ÎNCEARCĂ SĂ OPREASCĂ MASACRUL ÎN MASĂ și a cerut intervenția Comisiei Europene 

vierpfoten

Organizatia internationala pentru protectia animalelor Vier Pfoten cauta optiuni pentru a ataca in justitie proiectul de lege privind cainii fara stapan care a fost adoptat marti de plenul Camerei Deputatilor si cere Comisiei Europene sa intervina, informeaza Agerpres.

Gabriel Paun, director de campanii la Vier Pfoten International, apreciaza ca legea votata de parlamentarii romani este „o lege demna de epoca de piatra”.

„Este de necrezut ca o lege care permite uciderea in masa a fost aprobata de parlamentul unui stat membru al UE. Ar fi o greseala istorica daca membrii Comisiei Europene vor tolera acest lucru. In prezent cautam o solutie pentru a bloca aceasta lege, cerand totodata Comisiei Europene sa evite asocierea cu aceste crime in masa pe care care cetatenii europeni nu le vor ierta si uita”, spune Gabriel Paun citat in comunicat.

Potrivit acestuia, termenul de 14 zile in care cainii pot fi tinuti in adapost, dupa care este permisa eutanasierea, „este total nerealist”.

„Un termen atat de scurt, de numai 14 zile, dat pentru adoptii, este total nerealist. Pe langa aceasta, la ora actuala nu exista adaposturi, hrana si medicamente suficiente pentru caini. Aceasta lege este pur si simplu o condamnare la moarte pentru sute de mii de caini din Romania”, a mai spus Gabriel Paun.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*