Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Viforniţa de după miting!

Viforniţa de după miting! 

ion obagilaAm spus-o înainte de mitingul PSD de la Târgovişte că organizarea acestei manifestări va da apă la moară criticilor, că nu mai are rost, fiindcă spectacolul pus în scenă în Piaţa Victoriei era pe final, că un astfel de protest va reprezenta materie primă pentru comentatorii din mass-media partizană şi pentru partidele din opoziţie, ONG-uri şi postacii de pe reţelele de socializare.

Mitingul lui Ţuţuianu a încins Facebook-ul. A dat unora prilejul să zgârmuie uşor în rahat şi să însire gafele participanţilor. Nu se poate ca într-o pădure de aproape 10.000 de oameni să nu găseşti şi ceva uscături, naivităţi, prostie, ignoranţă, excese, gesturi şi mimică tâmpă, elemente de caracter şi temperament care, de-a lungul veacurilor, au hrănit inspiraţia artiştilor şi manipulatorilor de opinie.

Deştepţii care nu au mers la vot în decembrie au preferat acum să atace la baionetă, ironic, talpa ţării. Adică, poporul ăsta, care rar iese din bătătura lui, din graniţele comunităţii arhaice unde îşi duce traiul, bun sau rău, pentru a lua contact cu caldarâmul oraşului! S-au umplut ziarele şi rubricile de comentarii din publicaţiile online de compoziţii care scot în faţă ignoranţa, sărăcia materială, dar şi pe cea cu duhul. Şi, musai, ăştia, toţi, sunt simpatizanţi PSD!

Păi, bine, fraţilor, la putere prin ţara asta au fost şi ţărăniştii, şi Alianţa Civică a intelectualilor critici de astăzi, şi PDL-iştii, şi PNL-iştii… De ce nu au schimbat ei mentalitatea ţăranului român, de ce nu l-au îmbogăţit, de ce nu i-au adus prosperitatea, de ce nu i-au pus dinţi în gură?

Tot timpul dăm înainte cu Bucureştiul ca buric al pământului, cu dreptatea care ar fi doar a celor care se adună prin Piaţa Universităţii şi cea a Victoriei. Ei sunt spuma. Dar, unii nu ar fi în stare să deosebească raţa de gâscă. Văd grâul doar sub formă de pâine, iar vaca doar în laptele pe care îl cumpără de la supermarket.

Ăştia pe care îi huliţi, stimaţi filozofi şi intelectuali cu masterate şi doctorate care vă ajută doar să tăifăsiţi în spaţiul public, rânesc prin fermele zootehnice, trudesc pe ogoare, prin livezi, prin fâneţe. Duc laptele la fabrică pe lucru de nimic pentru ca voi, ulterior, să-l cumpăraţi din magazin. Ei urcă şi coboară vitele de la munte primăvara şi toamna. Vă aduc mierea în pieţe, la fel, brânza de burduf, pastrama sau smântâna de casă. Ei vă vând la colţ de stradă legătura de pătrunjel proaspăt sau de leuştean. Ei o iau mereu de la început după ce stihiile naturii le distrug bruma de agoniseală. Şi nu se plâng prea mult! Merg înainte. Au respect faţă de putere, faţă de democraţie, chiar dacă nu o înţeleg şi nu o rumegă filozofic. Să îi numim acum ştirbi, slabi la minte, inculţi, bolnavi, handicapaţi reprezintă o blasfemie, o sfidare otrăvitoare la esenţa naţiei noastre. Nu sunt de acord cu noi, percutează rapid la îndemnurile primarului, ale liderului de partid, ale preotului, ale şefului de post, ale învăţătorului… Astea sunt regulile arhaice ale convieţuirii pe care românul de rând le respectă, vrem noi sau nu vrem.

Vă pot da exemple de primari liberali după care poporul ar merge până în pânzele albe, dacă i s-ar cere! Ar trebui condamnaţi în vreun fel? Şi, apoi, unde sunt regulile democraţiei, libertăţii de expresie, ale pluralismului politic, dacă noi, cei şcoliţi, tobă de carte, nu acceptăm alte idei în afară de ale noastre, smulse din teorii pe care nu suntem în stare să le punem în practică? Doar ne plângem. Am citit atâta literatură slabă pe internet după mitingul de la Târgovişte, încât mi-a venit să vomez. De silă!

Data viitoare, dacă vreţi să fiţi conduşi altfel, nu de Ţuţuieni şi Grindeni, dacă vreţi în fruntea ministerelor doar cercetători ai operei lui Hegel sau a lui Kant, ieşiţi la vot! Dacă vă văitaţi după aceea că v-a stricat talpa ţării viaţa, e degeaba! Nu se pune. Fiţi măcar corecţi! Decenţi!

Ion Obăgilă

2 Răspunsuri la Viforniţa de după miting!

  1. Teieri

    Perpetuarea stării de sărăcie este mijlocul sigur de manipulare a orcareiese societăți, iar noi romanii putem fi dați exemplu în acest sens.Ce frumos se conduce o țara ca România nu????

     
  2. Andrei Ciubotaru

    Devce nu au fost in stare celelalte partide sa ii „civilizeze” pe cei din „talpa tarii”? Intrebarea e pe cat de ipocrita pe atat de tampita. Pentru ca de fiecare data cand cineva de la aia ai lu’ Coposu si Soros incercau sa spuna ceva sau sa arate ca nu in rosubne sta bine, venea un cacat cu ochi de la PSD in campanie cu o galeata de faina si ulei. Iar prostimea punea botul intrebandu-se: cum sa nu-i votezi pe pdsristi? Sunt oameni buni, uite mi-au dat 1kg de faina si 1l de ulei! DE AIA SUNTEM SARACII EUROPEI SI NE URAM PARINTII SI BUNICII!!!!! PENTRU CA NISTE COMUNISTI IMPUTITI NI I-AU SARACIT MAI INTAI IN ASA HAL INCAT ACUM SE BUCURA LA ULEI SI FAINA!!!!!!

     

Adaugă un Comentariu

*